София диша – фестивалът на градската култура

За 8-ма поредна година мултижанровият фестивал от градски тип, София Диша, обединява визуални и сценични изкуства, екология, спорт, литература, социално-образователни инициативи. Едно интригуващо мероприятие, което ни позволява да се докоснем и опознаем богатия културен живот на столицата и същевременно дава възможност за изява на всеки един участник. 

Фестивалът София Диша се организира от Фондация София Диша и Столична община и е част от Културния календар на Столична община. Основна цел е популяризирането на България в Европа и света. Детайлна информация за фестивала може да откриете на сайта:  http://sofiadisha.com/

Важно място във фестивала заемат участниците, разделени в няколко отделни зони.

Започваме с Детска зона, където посетилите ще се запознаят със SoftUni Kids – най-младата инициатива на Софтуерен Университет, MindHub – първият иновативен клуб по програмиране за деца на възраст между 6 и 11 години, Jagadamba – обучителна организация, която съчетава в себе си програми за личностно развитие на деца и младежи, програми за сплотяване на семействата и укрепване на връзката между родителите и децата и DigitalKidZ® – училище с отворен код e проект на Фондация “Дигиталните деца”, в подкрепа дигиталната грамотност на съвременните учители, родители и деца и промяна на съвременната образователна система в страната в унисон с компетенциите на 21 век. 

В Творческа зона участие ще вземат  Innerglow – нова българска рок група, продуцирана от Homeovox Music и Kottarashky (Никола Груев) – музикант и композитор роден в София, който смесва автентична музика от родната му България с електронна музика, хип-хоп, джаз и много други музикални стилове. 

Като по традиция най-голям брой участници ще има в Базарната зона.  Тук ще се радваме на присъствието на Rockacoca – бранд за алтернативна мода и ръчно рисувани кецове, Албена Джокова, която ще представи нови идеи от порцелан и керамика за лятото и плажа, Vintage Summer – марката, която промени визията на много момичета, J.Griffin – специализиран блок за мъжки стил и самочувствие, Blackout label – индустриалното макраме от MILANO DESIGN WEEК, Полина Димитрова – бижутерът, който превръща всяко късме сребро в изразителна текстура, Дърварт – семейното ателие за производство на “машини за усмивки” и ARTEFAKTI contemporary jewelry objects – дизайн бранд за съвременни бижута.

Ако смятате, че присъствието Ви на фестивала може да бъде от страната на участник – информация относно условията ще намерите на следния линк: http://sofiadisha.com/pokana-za-uchastie/

София Диша 2017 ще се проведе на 24 и 25 юни и 26 и 27 август на площад “Свети Александър Невски”

Нека бъдем неизменна част от културния живот на столицата ни!
Източник: sofiadisha.com 

Няма коментари

Оставете коментар

Еmail адресът ви няма да бъде публикуван с коментара.

Този сайт използва Akismet, за да редуцира възможностите за спам . Научете как се съхраняват и се оперира с данните нужни за коментар .

© 2017-2018 Sublime Media Room, Всички права запазени.

Inline
Inline