Моник Гойенс : „Когато върху етикета стои любим герои, нека той да рекламира само полезни за здравето храни“


Моник Гойенс, генерален директор на BEUC – Европейското бюро на съюза на консуматорите, отправи апел към всички производители и дистрибутори на храни да бъде прекратена практиката да се изпозлват анимационни герои на етикетите и в публичните реклами на детски храни:

„- Когато върху етикета стои любим герои, нека той да рекламира само полезни за здравето храни“

Особено внимание се насочва именно към солени, сладки и мазни храни, поставени под общото наименовани “вредни”.  Маркетинг експертите посочват, че присъствието на любими детски анимационни герои върху опаковката влияе на потреблението. 

Същото се отнася и за визуалните реклами. Тенденцията за борба с наднормено тегло и създаване на здравословни навици при деца и подастващото поколение е в пълен противовес с резултатите от това какви са вредите от “умело” използваните персонажи при промотирането и рекламата на вредните храни. 

В подкрепа на това твърдение излиза и Световната здравна организация, търсеща основна отговорност за наднорменото тегло при младите именно в търговските похвати, използвани в рекламния маркетинг на “вредните” храни. 

Притеснителни са данните от статистиките и проведените анализи. При използването на анимационни герои в рекламата на 100 продукта – полезен е само един! 

„Децата не правят разлика между реклама и развлекателни клипове. И специалистите по маркетинг и реклама се възползват от това. Не бива обаче търговска печалба да е на първо място и да стои преди здравето на децата ни. Днес едно от всеки 3 деца е дебело или е с наднормено тегло. И това става проблем от обществено значение” – призовава Гойенс.  

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Този сайт използва Akismet, за да редуцира възможностите за спам . Научете как се съхраняват и се оперира с данните нужни за коментар .

© 2017-2018 Sublime Media Room, Всички права запазени.

Inline
Inline