Прогноза за времето през м. Юли 2017


Един от любимите ни месеци започва с високи градуси и обещания за подходящо време за почивка – на море и в планината. 
Още на 1-ви Юли термометрите ще покажат рекордни, до момента, стойности между 36-42 градуса, според метеорологичните прогнози. За всички, които ще посрещат July morning, е добре да планират следобедните часове от деня на по-прохладни и сенчести места. Особено внимание да се обърне на малки деца, бременни и възрастните хора. 

Още на 2-ри и 3-ти Юли се очаква нахлуване на хладен въздух и спад в температурите с около 10 градуса. През следващата седмица има възможност от леки превалявания.

През м. Юли се очакват най-ниските температури да варират между 13-18 градуса, а най-високите да достигнах до 38-42 градуса, в зависимост от районите. 

В първата седмица на юли ще има условия за гръмотевични бури и градушки. Температурите ще се задържат над нормата. Средата на месеца се очакват на места леки валежи и температури, около стандартните за този период на годината. А втората половина на месеца вещае предимно слънчево време, с вероятности от валежи около 21 и 24-26 юли. 

Горещо време през “горещниците” – 15, 16 и 17 юли, с температури около и над обичайните. 

Месецът започва с новолуние на 4 юли и ще завърши с последна четвърт на Луната на 27 юли. 

Въпреки прогнозата за горещ месец, не забравяйте възможността от гръмотевични бури и се грижете за домовете си, особено когато ще отсъствате за по-дълго време. 

Консумирайте повече течности и плодове, наблягайте на вода, хранете се умерено и здравословно, пазете тялото и очите си от силното слънце и избягвайте да стоите навън в следобедните часове. 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Този сайт използва Akismet, за да редуцира възможностите за спам . Научете как се съхраняват и се оперира с данните нужни за коментар .

© 2017-2018 Sublime Media Room, Всички права запазени.

Inline
Inline