Диана Къдрева за продуктовата фотография, сток фотографията и света през нейните очи

Днес в нашата медийна стая е Диана Къдрева с Dakota_K Photography.  Диана е позитивен и много усмихнат човек, радва се на живота и запечатва невероятни преживявания и спомени буквално с едно щракване на фотоапарата си – толкова е добра в това, което прави.

Диана, здравей! 😊 Разкажи на читателите ни малко повече за себе си?

– Здравейте! Какво ли да кажа за себе си!? Обожавам изкуството, много обичам да снимам и съм основно любител фотограф. Завършила съм Арт Колеж в София. Във времето фотографията от мое хоби се превърна и в професия. Много често пътувам до различни дестинации и това допринася да обогатя портфолиото си.

– Интересно ни е как се запали по фотографията и от колко време се занимаваш с това?

– Занимавам се повече от 10 години с фотография, със сток фотография от около 7 години. Аз съм човек, който подхожда с внимание към детайлите и държа всичко да бъде добре изпипано, което ме насочи най-вече към сток фотография. Лесно работя в екип, но предпочитам свободата сама да избирам времето и тема на работа.

– В какво откриваш муза за проектите, по които работиш?

– Вдъхновението за мен е въпрос на настроение. Предпочитам да залагам на силното излъчване, което предавам в кадрите си, за да стават все по-популярни. На първо място за мен е посланието, което носят снимките ми. Друго основно е, че държа на високото качество на изпълнението им.

– Необходима ли е много техника за един един добър фотограф?

– Всеки фотограф работи по различен начин, аз също. За разлика от продуктовата фотография, където ми е необходимо доста сериозно оборудване, за травъл фотографията залагам на телефона си и от време на време професионален апарат.

– Какви са последните ти проекти, по които работиш?

– Последно време най-често снимам продуктова фотография за марки бижута. Там да се обърне внимание на всеки детайл е от основно значение. Трябва да се придаде дълбочина на кадрите, за да може да се усети красотата на бижуто в най-истинския му вид. За мен важна е и цялостната концепция за отделните фотосесии, затова всеки път подбирам и специфична декорация, която да не измества фокуса от продукта, но да обогатява снимката.

 Забелязахме, че доста често пътуваш, тъй като последно време публикуваш снимки от различни точки по света? Основно по работа ли?

– Хаха, чак пък толкова, ще ми се дори да пътувам по-често. Просто съчетавам приятното с полезното. Всеки обича да пътува и да снима, аз също, но на мен ми правят впечатление най-вече градската среда и градските пейзажи. Доставя ми удоволствие да споделям видяното с хората, така им давам възможност да видят посетените от мен места, пречупени през моята призма.

Разкажи ни за местата, на които последно си била?

– Наскоро се върнах от Америка. Изключително впечатлена съм от бреговете на океана в Калифорния, невероятно е усещането на мегаполис като Ню Йорк, погледнат от високо и просторните плажове в областта на Лос Анжелис.

Преди това бях за месец в Южна Корея, където допира с културата е невероятен. Всичко е толкова различно и екзотично, цветно и запомнящо се. Най-силно впечатление ми направи съчетанието между много модерното и традиционното.

– Благодарим за споделените снимки и моменти! За няколко минути успяхме и ние да се пренесем на тези невероятно красиви места. Ще посъветваш ли читателите ни с какво да снимат когато пътуват?

– Най-вече им пожелавам да имат често възможност да пътуват и да създават спомени, а с какво ще ги запечатват няма никакво значение и телефона върши прекрасно работа за тези случаи.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Този сайт използва Akismet, за да редуцира възможностите за спам . Научете как се съхраняват и се оперира с данните нужни за коментар .

© 2017-2018 Sublime Media Room, Всички права запазени.

Inline
Inline