Времето през август 2017 – морето ни зове


Лятото е в своя ход и ако през юли станахме свидетели на резки температурни промени и валежи, то в август ни очаква сухо и топло време.

Още в началото на месеца се пригответе за горещо време, защото термометрите ще достигнат до 37-38 градуса.
Около 7-8 август ще се усети лек спад в градусите – между 5-8 градуса и се очакват леки превалявания в периода 13-15 август, когато се усети и по-съществено захлаждане, което няма да продължи дълго. При всеки случай температурните амплитуди няма да бъдат така осезаеми както през месец юли.

Като цяло през месец август се очакват температури над 30 градуса. В зависимост от районите максималните градуси ще варират между 28 и 33.
Времето през месеца ще е горещо и сухо с леки прекъсвания за превалявания, които се очаква да са под обичайната норма като честота.

Имайки предвид, че горещото време влияе сериозно на кръвното и дейността на сърдечно – съдовата система, напомняме да избягвате разходки и активно физическо натоварване в часовете около и след обяд. За малки деца и хора с недобро здравословно състояние е препоръчително разходките да са преди 10:00-11:00 часа сутринта и след 17:00-18:00 вечер.
Пийте много вода и течности.

Наблягайте на пълноценна храна и много плодове и зеленчуци. Използвайте слънцезащитни продукти, очила и шапки.

А джапанките и хавлиите пригответе в сака и не изпускайте подходящото за море време през август!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

© 2017-2018 Sublime Media Room, Всички права запазени.

Inline
Inline