Подиум на красотата в ART & MAKE UP Boutique заедно с Цвети Алексова

Днес на гости сме поканили една млада и очарователна дама, която превръща своята истинска страст в своя професия. Цвети Алексова е професионален гримьор и свързва професията си с любовта към цветовете и красотата, най-вече факта, че има дарбата да я дарява на другите.

Цвети, здравей, разкажи ни малко повече за себе си?

Здравейте, прекрасни читатели на Sublimе Media Room.

Професионален гримьор съм от 4 години, а откакто навлезе модата на Микроблейдинга, веждите се превърнаха в моята страст. Сега предлагам изработването им с най-новите техники на Микроблейдинга и Микропигментацията.

Как се роди идеята да се занимаваш с професионален грим?

От години гримирам и създавам настроение на приятелките си с четката и сенките. Един ден в салона, в който рабтех присъстваше собственичката на най-големите вериги за луксозна козметика у нас и в момента, и видя грима, който бях направила. Нейните препоръки бяха да се запиша веднага на курс и да се занимавам професионално с това. Така след седмица вече бях на курс.

Какво за теб е гримът и красотата?

Гримът е средство за подчертаване на нашата индивидуалност. Трябва да бъде използван умерено в ежедневието, така че да сияем. За вечер препоръчвам по-силни, дори леко преобразяващи визии. А красотата, както има една поговорка  “Красотата е в очите на гледащия”. За мен една жена е красива, когато следва себе си, тази, която е естествена, както с визията си, така и с поведението си.

Според теб важен ли е гримът за жените?

Разбира се, че е важен. В дните, в които сме лишени от сън или във важни за нас моменти, винаги имаме нужда от доза грим. Прикрива, подчертава, а най-вече ни дава самочувствие.

Какво най-много те удоволетворява в работата ти?

Като всеки един професионалист обичам, когато клиента си тръгне с усмивка и ми благодари сърдечно за вниманието и професионализма. В натовареното ежедневие всяка жена има нужда от внимание и специални грижи, а ние се стремим винаги да им ги даваме.

Имаш ли любими цветове за грим?

Обичам нежните нюанси на шампанско, прасковено, златисто и кафяво и не на последно място черно в комбинация с бордо или тъмно зелено за вечерни визии. Тюркоазено и лилаво използвам като лек акцент за подчертаване на грима.

С кои марки продукти работиш? Кои би ни препоръчала за ежедневна употреба?

Работя с професионални продукти на Kriolan, MAC, Bella Pierre, Cinecitta, Essential, Urban decay, Bobby Brown и други.

За ежедневна употреба препоръчвам по-леки продукти, по възможност на естествена основа, така че да щадим максимално кожата си.

Постоянно се развиваш и обучаваш в последните техники за макиаж. Какво е модерно в момента?

Ако говорим за бюти грим най-актуални са сенки и устни с метален блясък и течните хайлайтъри, така наречения мокър ефект. Отново става модерен грима с цветове и блясък. А двуцветните устни са много често срещани при модерните фотосесии този сезон.

Една от най-нашумелите разкрасителни процедури е микроблейдинг и микропигментация. Разкажи ни какво представляват?

И двете процедури представляват подкожно проникване и нанасяне на цвят в зоната на веждите, устните, очната линия, скалпа, ореола на гърда или заличаване на белези. Разликата между тях е уредите, които се използват и трайността на процедурите. Микроблейдинга е с трайност от 6 месеца до година и половина, а микропигментацията от 1 до 3 години.

Защо тези техники са така предпочитани от жените?

Освен за много жени, техниките са много подходящи и за мъже. Все по-често ни посещават и силния пол за направата на вежди. 

Като цяло основният им принос освен, че перфектно подчертават естествената красота на всяко лице е, че ни спестяват доста време и усилия всеки ден. С една трайна процедура на вежди и устни сутрин се събъждаме с грим.

Какво най-често препоръчваш на жените, за да подчертаят своята красота?

Моите препоръки най-често към жените са да подържат кожата на лицето си чиста и свежа. Да използват лек грим и да се заобикалят от положителни емоции.

Постоянно участваш в проекти за фотосесии. Кои са най-вълнуващите за теб?

Гримирането за фотосесии е най-вдъхновяващата част за мен. Придават ми един по-различен дух и поглед към това изкуство. Определено беше вълнуващо да гримирам Глория Петкова.

А кои са ти любими?

А към любимите ми мога да добавя сесиите с Гергана Малкоданска, Михаела Николаева, Tebo, Stefany Obadiaru.

 

Ти си много позитивна и лъчезарна, разбираме защо толкова много хора те избират и те правят част от най-ценните мигове в живота си. Ще отправиш ли послание към нашите читатели?

Скъпи дами, бъдете усмихнати и щастливи, няма по-красив грим от този. Обичайте се и се грижете за себе си!

ART & MAKE Up Boutique

Снимки: Наталия Калчева/ Nataliya Kalcheva I Photography за Лицата на града

 

 

 

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Този сайт използва Akismet, за да редуцира възможностите за спам . Научете как се съхраняват и се оперира с данните нужни за коментар .

© 2017-2018 Sublime Media Room, Всички права запазени.

Inline
Inline