SoEXHIBITION – Изложбата на Марио Ангелов “Отпечатъци”

Мястото е SOHO, а събитието е изложбата на уникалните творения на Марио Ангелов.

SoEXHIBITION е зареждането на стените в SOHO с храна за душата под формата на картини, фотографии и инсталации.

Изложбата на Марио Ангелов “Отпечатъци” ни кара да се обърнем към онази част вътре в нас, където рядко надникваме. Кои сме? Къде отиваме? Каква следа оставяме след себе си? 

Марио Ангелов е учил във Виена, но избира да продължи пътя си в България. Израстнал в семейство на грънчар, той дава на глината специално място в творбите си, намирайки ѝ ново приложение – твобри, обединяващи дърворезба, графика, керамика и живопис.

Израснал в семейство на грънчар, глината намира ново приложение в изкуството му. Творбите му са подчинени на концепцията “позитив-негатив”, “духовност-материя” , “аз – отпечатъкът в мен и след мен”.

Подобно на човешката същност, образите в картините са отражение на емоциите, думите и личните ни моменти, оставили траен отпечатък в душите и съзнанието ни. Отпечатъци, които ни правят повече или по-малко хората, които сме днес.

В моментите завладян от подобни размисли, Марио твори, обединявайки дърворезба, графика, керамика и живопис.

Защото животът има толкова цветове, колкото е сборът на действията на всеки един oт нас. A какъв е твоят отпечатък в книгата на живота днес? Какъв белег би желал да оставиш? Заповядай на една изложба, в която да поставиш не само твоя отпечатък, но и тя в теб своя.

Откриването е на 16 септември от 18:30 за кратък момент, точно след приключване на грънчарската работилница с Марио и грънчарското колело от баща му. А изложбата ще продължи до 20 октомври.

Вход свободен.

Източник: soho.bg

1 Comment
  1. За съжаление я пропуснах, на 20.10. следобед вече беше закрита…Щастлива съм, че в Лещен седмица преди това, успях да се запозная с Марио и да се докосна до магията на глината.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

© 2017-2018 Sublime Media Room, Всички права запазени.

Inline
Inline