17 Септември – Ден на отворените врати

От Столична община съобщават, че по повод Деня на София – 17 септември с безплатен вход за посетителите ще работят общинските музеи, галерии и зоопарка.

Безплатно ще е посещението в парк-музей „Врана”, Зоологическата градина, Регионалният исторически музей – София и археологическото ниво на базиликата „Света София”, както и Софийската градска художествена галерия. 

В празничния ден Столичният зоопарк предлага на всички посетители безплатно участие в демонстрационното хранене на животни. При желание, гостите ще могат да се включат в храненето на маймуните, хищните котки, видрите и хипопотама, като междувременно ще имат възможността да научат интересни факти, свързани с навиците животните.

В парк-музей „Врана“ всички посетители ще могат да се докоснат до историята и да се потопят в атмосферата на един от най-богатите паркове. Безплатни обиколки с екскурзовод ще се провеждат през целия ден от 10 до 16 часа.

Регионален исторически музей – София обявява Ден на отворените врати на 17 септември 2017 г. В чест на празника на столицата и втората годишнина от откриването на постоянната експозиция входът в Музея е безплатен и е подготвена празнична програма. Можете да го посетите между 10:00 до 20:00 ч. Целият тържествен ден ще премине под надслов ПРЕЗАРЕЖДАНЕ. Две години след откриването екипът на Музея все така дейно внася любопитни промени и допълнения в постоянната експозиция с редица детайли.

Пред храма “Света София” от 11.30 ч. ще се състои тържествен водосвет и официална церемония по издигане знамето на град София.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

© 2017-2018 Sublime Media Room, Всички права запазени.

Inline
Inline