Be Bamboo – интересни факти за бамбука

Дефинирайте бамбук? А сега – кое е първото нещо, за което се сещате, когато чуете тази дума БАМБУК? Разбира се, освен биоразградимите четки за зъби на Nordics, несъмнено в съзнанието ни се появява поне една панда, която сладко похапва бамбукови клонки.

Широко разпространена е представата за бамбуковите дървета, но всъщност растението е от групата на бързорастящите тревисти видове. Някои храсти достигат височина над 40 метра, а растежът на ден – понякога повече от 100см. Коренната им система е развита на ниво самовъзстановяване, дори при изсичане на наземната част.

Има над 1000 вида бамбук, който се използва за производствени цели. Но само в Nordics произвеждат бамбукови четки за зъби в контролирана среда и съответстват на всички европейски директиви и регламенти за контрол на качеството. Защото Nordics са първите, които създават и реализират проекта за биоразградимите четки, водени изцяло от идеята за екологичен начин на живот.

А нашата панда няма как да остане гладна, защото бамбукът, с който се храни, е с малък диаметър и твърдост, които не позволяват да се използва за масови цели.

Знаете ли, че бамбукът, освен естетически красив, е хипоалергенен и водоустойчив – качества, които притежават и четките за зъби Nordics. А такива четки има за цялото семейство! Специалният Nordics Family Pack е най-добрият подарък, който можете да си направите! Еко комплект, който съдържа две четки за възрастни и две за деца – идеален начин да възпитате ценности на екологичния начин на живот, чрез личния пример.

Според Фън-Шуй бамбукът благоприятства човешката енергетика. А Nordics са за тези, които живеят активно и имат мнение. За тези, които са “Еко” и за тези, които тепърва ще откриват магията.

Повече за марката може да намерите в интернет на адрес: http://nordics.bg/

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

© 2017-2018 Sublime Media Room, Всички права запазени.

Inline
Inline