VORTEX Сетивен спектакъл-лабиринт

Между тежестта и лекотата. Между материята и Духа. Между ефимерното и вечното. Между висините и дълбините. Между тъгата и радостта. Между сълзите и смеха. Между безсмислието и блаженството. Вортекс. Спирален път. Портал. Нагоре? Надолу?Ти решаваш. В този момент. Сега!

Повече от година след „КРЕАТОРИУМ – лабиринт в лабиринта”, реализиран през 2016 г в копродукция с НДК, Театър на сетивата София представя „ВОРТЕКС” – новият и дългоочакван проект от вида „театър на сетивния лабиринт”.

„ВОРТЕКС” е спектакъл, в който публиката повече от всякога се превръща в съставен елемент от случващото се и като се разделя с обичайната си идентичност попада в състояние на НЕОПРЕДЕЛЕНОСТ. Именно тази неопределеност е в същността на вортекса. Възможно е когато отиваш нагоре всъщност да слизаш надолу, възможно е и обратното… при всички случаи навлизаш в един водовъртеж от емоции, интуиции, внезапни мисли и прозрения, сетивни възприятия и копнежи, създаващ възможност за скок в област на неограничени възможности, за прехвърляне и събуждане отвъд границите на обичайното и познато битие.

ВОРТЕКС е интерактивен “site specific” спектакъл от вида „театър на сетивния лабиринт”. Характерното за този вид театър е, че посетителите не са пасивни зрители, а активни участници и сътворци, които лично се срещат и взаимодействат с артистите. Посетителите преминават индивидуално през специално подготвена инсталация-лабиринт, наситена с необичайни сетивни провокации (слухови, осезателни, обонятелни, визуални и вкусови).

Спектакълът се реализира в партньорството на Галерия „+359 (Водна кула)” и Къща-музей „Панчо Владигеров”.

Преминаването през представленията е индивидуално, затова е НЕОБХОДИМО ПРЕДВАРИТЕЛНО запазване на час и закупуване на БИЛЕТ на http://bit.ly/2qo9MAB

Местата са ограничени до 25 души на представление.

НАЧАЛО: Бъдете 10 мин. по-рано от часа на резервацията си в Къща-музей “Панчо Владигеров” (кв. Лозенец, ул. Якубица №10)

ДРЕСКОД:   удобни, ниски обувки и топли дрехи

Спектакълът не се препоръчва за хора със силно изявена клаустрофобия.

ЦЕНА на билета: 60 лв.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

© 2017-2018 Sublime Media Room, Всички права запазени.

Inline
Inline