Ненчо Балабанов: Родил съм се с гръм и трясък

Той е актьор и може да пее, без да “лъже” за това! Успешно преминава в различни образи и роли, и още по-успешно влиза в домовете на всеки зрител през малкия екран! Актьор, който стои здраво на сцената и в театъра, защото изкуството е едно от нещата, които обича и прави най-добре.

Първият ни гост за месец декември е човекът, който знае каква е цената на щастието и как да спаси света. Един от любимите господари на ефира. Щастливи сме, че днес с нас е Ненчо Балабанов!

Здравей Ненчо! Нека започнем с това какво се случи на 17 април 1980 г?

– Здравейте! Родил съм се с гръм и трясък и съм поел първа глътка въздух по пътя, който ми е отреден. Благодаря на Бог, на майка ми, на баща ми и на лекарите в родилното, че са били сериозна и жизнено важна част от моя път.

Детството и юношеството ти са преминали в годините, за които много хора си спомнят с носталгия. Липсва ли ти “чарът” на 90-те?

– Не съм от хората, които се “вглеждат” много в миналото или изпитват носталгия по него. Което не значи, че не го оценяват и не са взели най-хубавото от него. Помня онези години с много топли чувства и смятам, че имаха своите предимства и недостатъци. Детството ми беше изпълнено със смях, забавление и много “уроци”. Единственото, за което съжалявам сегашните  деца отчасти е, че нямат нашето открито и лично общуване, поради липсата на каквито и да били социални мрежи и интернет.

Кой бяха кумирите, с които “порасна” като актьор?

– Нямам кумири, но със сигурност страхотни артисти като Майкъл Джесксън, Стиви Уондър, Стинг, Арнолд Шварценегер, Робърт ДеНиро, Ал Пачино, Стоянка Мутафова, Георги Георгиев-Гец, Стефан Данаилов, Жоро Мамалев, Велко Кънев, Тодор Колев  и мнооооого други са оставили трайна следа в мен като артист и са допринесли да мечтая да бъда това, което съм днес.

Каква е цената на това да изглеждаш щастлив?

– Безценно е. Смятам, че до голяма степен това е тайна, която едновременно ни е дадена и изграждаме сами. Въпроса, генерално е от коя страна ще предпочетеш да застанеш. Светлата или тъмната. – Не съм чак такъв голям фен на “Междузвездни Войни”, но ми харесва формулировката там за избора. Както и в “Матрицата” – любим филм.

Хуморът, любовта или суетата ще спаси света?

– Света може да бъде спасен само от любовта, позитивните ни мисли и усещането, че всички ние сме едно цяло и ако бъдеш добър с хората, ти си добър със себе си и обратното.

Да очакваме ли скоро Ненчо Балабанов отново в киното?

– О, много се надявам и очаквам предложения, на които няма да мога да устоя. За момента снимаме страхотен комедиен сериал – “Полицаите от края на Града”, в който много се забавляваме с всички любими лица от проектите на Глобал Филмс и Нова телевизия.

Какви са бъдещите ти проекти?

– Имам нова песен, която се надявам скоро да “облека “ във видео и да обвържа с някоя полезна кауза. Спектакъла ни “Романтична Комедия” с Плевенска Филхармония се радва на огромен зрителски интерес в театралните зали в София и страната. Готвя и още един интересен спектакъл. Очаквам “Господарите” през Новата Година и какво ли още не.

Нужна ли е смелост, за да имитираш другите известни?

– Нужен е Актьорски апетит и мотивация за забавление. Това са двете основни подправки. А “имитирането” е огромна част от актьорската професия и изграждането на всеки един образ в театъра, киното и мюзикъла. Така че, ние артистите, постоянно събираме образи от “живия живот” и ги пресъздаваме. Всеки на своята “сцена”. Смелост ни трябва, дотолкова доколкото да опитваме да бъдем максимално добри в това, което правим и обичаме.

Българинът може ли да бъде “имитиран”?

– Ами, като цяло си имаме наши национални черти, които са много характерни. Всеки, който е интересен и достатъчно голям “образ”, може да бъде имитиран. Стига да има за какво да се “хванеш”. А в България е пълно с “образи”. Много пъстра държава сме.

– Кой е най-големият ти гаф на сцена?

– Гафове винаги има. Въпроса е да не се плашиш от тях, а да ги приемаш като различно обстоятелство, на което да се опреш и да “огънеш действителноста”. В нашия случай сценичната действителност. Всеки “гаф”, разбира се в рамките на нормалното е повод за импровизация и смях, както и предизвикателство за всеки артист.

Вярва ли Ненчо в приказки?

– Вярвам, че всеки от нас има огромни заслуги за своята собствена приказка. Ние сме основните сценаристи и режисьори на своите приказки. и ако всички разберем това, хепи ендът е постижим. Вярвам в приказки. Вярвам също и, че всеки от нас живее в своята приказка.

Наближават Коледните празници, когато чудесата се случват, а хората стават по-добри. Защо само по празници?

– Защото празниците ни “напомнят” какво е да сме едно цяло. Да имаме много общи теми за разговори, мисли и мечти. Колективното ни съзнание се задейства и то в положителна посока. Затова и ставаме по- добри, по-съчувствени и по- извисени. Нека обаче, да се опитваме не само по празници да усещаме тези положителни емоции. Всеки нов ден, трябва да ни е като награда и празник.

Имаш син. Да е жив и здрав! Към днешна дата – кой е най-важният урок, който искаш да научи Богомил от теб?

– Да върши всичко с любов, хъс и доброта. Да бъде работлив, усмихнат и да гледа винаги от “светлата страна”.

Колко дълго продължава младостта?

– Младостта е въпрос на гледна точка. Тя продължава дотогава, докогато не си “внушим” обратното. А едно от най-страшните наща е да се почувстваш “стар”. Особено, когато имаш много още какво да дадеш на близките, обществото и околните. Човек трябва да търси източниците на зареждане за самия себе си и да поддържа младоста си винаги жива.

Когато порасна голям ще стана…?

– …Пример за всички, които искат да открият какви ще станат, когато пораснат.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

© 2017-2018 Sublime Media Room, Всички права запазени.

Inline
Inline