Сьомга на фурна с пюре от кореноплодни

Рибата е изключително полезна храна за подрастващия организъм, стига да бъде чиста и да не е третирана с антибиотици. Тъй като вече и на българския пазар има хубава сьомга, която идва с гаранция за качество, днес ще предложа една бърза и много вкусна рецепта, която става за малки и за големи.

Необходими продукти за 2-3 детски порции:

150 гр. филе от сьомга

2-3 бр. средни картофа

1 бр. батат (сладък картоф)

1 бр. морков

1/2 пащърнак

50-100 мл. прясно мляко/вода (за пюрето)

масло/ГХИ

сол на вкус

Филето от сьомга се измива добре и се слага в тавичка за печене върху алуминиево фолио (може и директно в тавичката). Ако ще хапват и възрастни, част от филето може да се овкуси с черен пипер и сол, а малка част да се остави без нищо, за да могат и мъниците да го консумират.

Слага се в добре загрята фурна и се пече около 15 минути. Може да добавите малко вода в тавата (не повече от един пръст), за да не залепне, но ако печете върху фолио не е необходимо.

За пюрето сварявате картофите, батата, моркова и пащърнака заедно и ги намачквате с масло (или ГХИ), прясното мляко (растително мляко или вода), сол (ако детето е над 1 годинка).

Може да сервирате с домат и настъргана краставичка.

Ще имате бързо и много апетитно меню за обяд или вечеря. Моята дъщеря обожава риба и такова блюдо се хапва за минути.

Филето от сьомга може да се замени и с друг вид риба, но трябва да се внимава с времето за приготвяне.

Приятен апетит!

Станете част от нашата фейсбук група БЕБЕВОДИТЕЛ, където обсъждаме всичко, което ни вълнува като родители и се смеем на неволите си!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Този сайт използва Akismet, за да редуцира възможностите за спам . Научете как се съхраняват и се оперира с данните нужни за коментар .

© 2017-2018 Sublime Media Room, Всички права запазени.

Inline
Inline