Осъзнатата връзка според Шели Булард

Aко сте човек, който желае да пренесе своята опитност в любовта към следващото ниво, по-долу са изброени четири качества, които според Шели Булард характеризират съзнателната двойка. Добре дошли на пътя на съзнателната връзка – това е следващото ниво в любовтa…

1. Съзнателната двойка не е привързана към изхода на връзката – израстването е на първо място.

Да си непривързан към резултата от връзката не значи, че не ти пука какво се случва! Също така не означава, че не е нужно да мечтаеш за това как връзката ще се развие. Означава, че си по-ангажиран с опита на израстването, отколкото с това да накарате връзката да “проработи”.

Истината е, че сме тук, за да растем. Физически, умствено, емоционално и духовно. Когато растежът спира, ние автоматично чувстваме, че нещо сякаш се е объркало. Защото е точно така. Ако не израстваме, ние не следваме целта на душата си.

За съжаление, взаимоотношенията днес са по-склонни да задушават растежа, отколкото да го стимулират. Това е една от основните причини да се провалят романтичните връзки. Искаме нашите партньори да действат по определен начин, пренебрегваме себе си, за да угодим на други хора и съвсем скоро започваме да се чувстваме малки, да сме потиснати и озадачени за това, в което сме се превърнали. Това неизбежно ни кара да усещаме връзката клетка, от която искаме да се измъкнем. Но за съжаление истината е, че ние сами сме създали клетката.

Съзнателната двойка цени израстването повече от всичко друго, защото и двамата знаят, че това е тайната за поддържане на връзката жива. Въпреки че израстването плаши (защото ни отвежда към неизвестното), двойката е готова да се стреми към разширяване, дори с риск то да надрасне връзката. Поради това в отношенията се поддържа естествена живост и любовта между двамата е също жива.

2. Всеки от партньорите във връзката се ангажира да разпознае и да поеме отговорност за собствените си негативи.

Съзнателните двойки знаят, че всички имаме рани от миналото, и разбират, че тези рани неизбежно ще се задействат, особено в една интимна връзка. С други думи, те очакват да се чувстват изоставени, в капан, отхвърляни, пренебрегвани и всяко друго скапано чувство, което възниква, когато сме тясно свързани с друг човек.

Повечето от нас все още вярват, че връзката трябва да те кара да се чувстваш само добре и когато изплуват на повърхността лоши чувства, те са ужасно погрешни. Това, което не виждаме в подобна ситуация, е, че тези скапани чувства произтичат от нашите собствени нездрави модели! Тези проблеми не са причинени от нашите партньори, те са причинени от нашите вярвания.

Съзнателната двойка е готова да гледа открито към миналите и настоящите проблеми в отношенията, защото знаят, че изправяйки се лице в лице с тези убеждения, те могат да еволюират до нова реалност за връзката. Неадекватните модели ще се разградят, но само когато поемаме отговорност за тях на първо място.

3. Всички чувства са добре дошли и нито един вътрешен процес не се осъжда.

В една съзнателна връзка има място да се чувстват всичко. И не само това: има място и за да изразиш тези чувства и фантазии пред партньора си. Това е територия за изразяване… това не е лесно да се направи. Но е също едно от най-изцеляващите неща, които могат да се преживеят в партньорството.

Рядко е да бъдеш напълно честен за това кой си и да се разгърнеш, за да позволиш на партньора си да направи същото. Може да не харесваш това, което чуваш, в действителност, то може да отпуши ада в теб. Но си готов да бъдеш предизвикан, ако това означава, че партньорът ти може да бъде автентичен.

Както вече казах, ние сме свикнали да се огъваме и да променяме себе си, за да угодим на хората, които обичаме, защото не искаме те да спрат да ни обичат! Това задушава любовта в нашите връзки.

Единственият вариант е радикалната честност: да разкриваме части от себето, които са трудни за споделяне, и да позволяваме на нашите партньори да направят същото. Това помага да се чувстваш опознат, видян и наистина разбран – комбинация, която автоматично подсилва любовта.

4. Връзката е място за практикуване на любов.

Защото любовта в крайна сметка е практика. Практика на приемане, на присъствие, прошка и разгръщане на сърцето ти в уязвимите територии.

Понякога се отнасяме към любовта, сякаш тя е дестинация. Търсим задържане в пика на чувството през цялото време, и когато го няма, не сме доволни от това, в което връзката се е превърнала. Според мен в това липсва целият смисъл на любовта.

Любовта е пътуване и изследване. Това означава да присъстваш за всички разнообразни нюанси на вашата връзка и да се питаш всеки път “какво би направила любовта тук?”. Отговорът ще бъде различен всеки път и точно затова ще израстваш така, както никога преди не си го правил!

Съзнателната двойка е докрай ангажирана да бъде въплъщение на любовта. И чрез тази преданост и практика любовта се проявява в живота и в отношенията им по начин, които те не са си и представяли преди.

Няма коментари

Оставете коментар

Еmail адресът ви няма да бъде публикуван с коментара.

Този сайт използва Akismet, за да редуцира възможностите за спам . Научете как се съхраняват и се оперира с данните нужни за коментар .

© 2017-2018 Sublime Media Room, Всички права запазени.

Inline
Inline