CineLibri 2018 – любов във всичките й измерения.

Международният литуратурен и кинофестивал „Синелибри“ (International book and movie festival CineLibri) е ежегоден фестивал за литература и кино, провеждан от 2015 година в София и други градове в България. Той има за цел да представя нови екранизации на литературни произведения, създадени през различни епохи в различни краища на света. Към основната част на фестивала има паралелна програма, която включва филмови класики, съвременни европейски филми, филмови панорами, документални филми и късометражни филми, премиери на книги, лекции и семинари, и др

“Любов между редовете” е мотото на 4-тия кино-литературен фестивал. „Синелибри” стартира на 10 октомври в зала 1 на НДК. До 24 октомври ще има повече от 300 прожекции на близо 50 филма, създадени по книги, в 9 града на страната. Тази година има цели 11 български продукции.

За четвърта поредна година фестивалът ще представи най-добрите екранизации в света, а градовете, които ще са домакини, са София, Пловдив, Варна, Габрово и Велико Търново. На 16 октомври пък ще бъде обявена и най-добрата екранизация.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Този сайт използва Akismet, за да редуцира възможностите за спам . Научете как се съхраняват и се оперира с данните нужни за коментар .

© 2017-2018 Sublime Media Room, Всички права запазени.

Inline
Inline