Чудесата се случват: Инициативата “Подай ръка”

Добротата е език, който глухият може да чуе и слепите могат да видят! – Марк Твен

Добротата е в сърцата ни,  тя ни прави такива каквито сме и често с нещо мъничко, можем да направим нещо наистина значимо за някого в нужда.

Езика на добротата не се учи, той е във всеки от нас, във всеки малък жест и всяка мила дума. Инициативата “Подай ръка” говори на езика на добрината, а още по-хубавото е, че всички ние можем да станем част от нея.

Инициативата:

Ресторант “Гамбринусъ” в София ще храни безплатно бездомните от 1 ноември  до 31 март. Всеки делничен ден от 17:00 до 18:00 часа, хората бе покрив над главите си ще получават топла и вкусна храна.

Идеята е на собственика на заведението, Мартин Мартинов, а ние можем да се включим с доброволен труд или дарени продукти.

На Бъдни вечер от 18:00 до 21:00 часа, бездомните хора ще могат да отпразнуват светлия празник със специална вечеря приготвена за тях.

Всеки има правото на празненство, на топла вечеря и няколко добри думи и може би когато видим усмивките на лицата на тези хора ще разберем същината на това, което сме направили: чудо.

Чудесата се случват, когато добротата в нас проговори!

 

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Този сайт използва Akismet, за да редуцира възможностите за спам . Научете как се съхраняват и се оперира с данните нужни за коментар .

© 2017-2018 Sublime Media Room, Всички права запазени.

Inline
Inline