Правилният ветеринарен лекар за нашия любимец

Като стопани на домашен любимец, независимо куче, котка или папагал, вие поемате отговорността за здравето и безопасността на вашия нов приятел.

След като създадете условия за вашия домашен любимец – легло, играчки, козметични продукти и други, трябва да се уверите, че ще изберете правилния ветеринарен лекар.

Безспорно е, че добрият ветеринарен лекар трябва да изпитва истинска любов към животните, да умее да комуникира с тях, да ги предразполага, да бъде внимателен и грижовен.

Факт е, че първият преглед не винаги протича гладко, често животинчето се стресира, страхува се и е неспокойно, това е съвсем нормално поведение, но е важно да наблюдаваме как реагира лекаря на това.

При стрес, някои животни стават агресивни, но това не трябва да притесни лекаря, а напротив, той трябва да се опита да предразположи вашият любимец, да го успокои и да намери правилния път за успешна комуникация.

Едно от най-важните неща при избора на лекар е да се запознаем с оборудването, с което работи и манипулациите, които може да извършва, за да сме сигурни, че при спешна ситуация, знаем правилното място.

Личен опит

Спомням си една много студена и люта зима, преди около 4- 5 години. Бях сама с Айк, моето куче. Вечерта мина по обичайния начин: хранене, разходка и игри. Малко след като си легнахме, Айк се почувства зле и ситуацията се влошаваше. Беше събота, късно вечерта, снега беше до колене. В неделя рано сутринта потърсих лекаря, при когото водехме Айк, беше в почивка и не откликна на позвъняванията ми.

Наложи се да търся друг ветеринарен лекар, който въпреки, че не ни познаваше, въпреки лошите метеорологични условия откликна, на молбата ми, отбори кабинета и прегледа Айк. Оказа се настинка, която бързо след посещението при ветеринарния лекар отшумя.

Преди всичко, уверете се, че избирате отговорен и винаги отзивчив човек, който разбира вас и вашето куче, който споделя вашите виждания, и който ще ви напътства винаги, когато имате нужда.

Днес отбелязваме и деня на ветеринарните специалисти. Купете кутия бонбони и благодарете, защото това са хората, които преживяват болките и радостите на нашия любимец заедно с нас!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

© 2017-2018 Sublime Media Room, Всички права запазени.

Inline
Inline