Как да си приготвим домашно бадемово мляко

Да си приготвим бадемово мляко вкъщи, това е лесно и много по-здравословния вариант. Отнема по малко от 20 минути, а резултата е фантастичен.

Защо да си приготвим домашно бадемово мляко?

Вкусът на домашното винаги се различава от този на готовия купен продукт, защото знаем какво сме сложили в млякото и как сме го приготвили. В купеното бадемово мляко обикновено има съставки като карагенан. Карагенана представлява извлек от червени водорасли и въпреки, че се извлича от естествени източници, той е вреден за храносмилателната система и за организма като цяло. 

Необходими продукти:

1 ч.ч. сурови бадеми

7 ч.ч. вода (за предпочитане филтрираната) за млякото

1 ч.л. ванилия на прах или 1/2 ч.л. екстракт от ванилия

1/2 ч.л. канела

Начин на приготвяне:

Измийте бадемите, поставете ги в купичка и ги покрийте с вода, оставете ги да се накиснат за една нощ.

След като бадемите са добре накиснати, отстранете водата от купичката. Изсипете бадемите в блендер заедно с 3- 4 чаени чаши вода, ванилията и канелата. Блендирайте за около 3- 4 минути или до получаване на гладка смес. Млякото е готово.

Ако все пак са останали малки парченца от бадемите, можете да прецедите млякото през цедка или да го оставите с малки бадемови парченца.

Следвайки тази рецепта можете да приготвите мляко от лешници или други ядки, но те задължително трябва да бъдат сурови.

Идея: Можете да сервирате бадемово мляко подсладено с лъжичка домашен мед и да се насладите на вкуса.

Защо да изберем бадемовото мляко?

Бадемовото мляко е изключително полезно, то е естествен антиоксидант, намалява риска от сърдечни заболявания, богат източник на витамин Е, забавя стареенето и помага за укрепване на косата и ноктите.

Можете да добавяте бадемово мляко в кафето или чая си, да приготвяте закуски и смутита или да си приготвите вкусен домашен сладолед.

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Този сайт използва Akismet, за да редуцира възможностите за спам . Научете как се съхраняват и се оперира с данните нужни за коментар .

© 2017-2018 Sublime Media Room, Всички права запазени.

Inline
Inline