Новото: Тенденции в храненето през 2019

През 2018год. особено нашумял бе сайдерът “Kombucha”, представляващ здравословна напитка, приготвена чрез ферментацията на специфичен вид гъба живееща в разтвор от чай и вода. Тя е леко газирана и е изключително популярна сред спортистите.

Време е да надникнем и в трендовете за 2019 година:

Да се обърнем към океана за вдъхновение.

Особено голяма популярност тази година ще добият морските съставки, като масло от водорасли. Морската кухня ще набира скорост и ще очарова все повече, с феерия от вкусове и аромати.

 

Протеин на растителна основа

“Растителната основа”  се превръща в ключов компонент на здравословното хранене.

В Силициевата долина се  произвежда “месо” от няколко естествени съставки: пшеничен протеин, кокосово масло, картофени протеин и хем. Хем е молекулата се получава при ферментацията на мая и е пресъздадена от “Impossible foods”, тя се съдържа в месото и може би е една от съставките, която го прави толкова вкусно. Днес на пазара има вегетариански бургери с “месо” от хем.

Вегетарианското „месо“ съдържа повече протеини и желязо, отколкото истинското месо и има нулев холестерол.

Компания в Хонг Конг създава “Omnipork”, растителен протеин, който има вкус на свинско месо. Без холестерол, добавени хормони или антибиотици, с 65% по-малко калории от смляното свинско месо, 70% по-малко наситени мазнини от смляното свинско месо и съдържащ 3 пъти повече калций и 53% повече желязо от обикновеното свинско, това е “Omnipork”

Да си сготвим у дома

Това ще бъде доста популярно решение през 2019год., не само заради нарастващите цени по ресторантите, а и поради факта, че много голяма част от хората предпочитат да откриват нови вкусове да експериментиран и да си приготвят вкусотии у дома.

Подправки

Подправките, които ще използваме все по-често са канела и кардамон, лимонова трева и шафран.

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Този сайт използва Akismet, за да редуцира възможностите за спам . Научете как се съхраняват и се оперира с данните нужни за коментар .

© 2017-2018 Sublime Media Room, Всички права запазени.

Inline
Inline