Издателство „Ракета“ е инициатор на книжен клуб  „Големи книги за малки деца“. Той е „лаборатория“ на идеи за разговори, игри и творчески занимания за цялото семейство. Предизвикателството в нашата съвременност – пандемичните условия, когато родители и деца са принудени дълго време да бъдат заедно вкъщи, е един от поводите за стартирането на този вид дейност. Клубът е вдъхновен от книгите, които „Ракета“ издава за най-малките читатели и слушатели, а в Международния ден на детската книга започна излъчването на първата онлайн работилница.
 
Главната роля в измислянето на чудноватите и любопитни творчески игри ще бъде на Цветана Недева от блога Kinderlist. Блог с подробни упътвания за набавянето на необходимите материали  и такъв с подходящи теми и идеи за дискусия, вдъхновени от месечната книга от книжния клуб ще активират читателското любопитство и инициативност. За записване и подробна информация: https://raketabooks.us4.list-manage.com/subscribe?u=9bd7daa3890be6ebcf6da9a16&id=d763c6aa3d
 
Как да си направим състарена книга за любими рецепти е темата на Творческа работилница №1. Тя е вдъхновена от книгата на Томаш Кончински и Барбора Кларова – „Грешкомир и Петнислав“.
 
Книгата може да се разгледа на:  https://www.raketabooks.com/bg-product-details-55.html
 
Във видеото Цветана Недева показва и разказва как да се направи състарена книга за любими рецепти. Как стават най-интересните петна? Как се сгъва хартията, за да стане книга? Можем ли да се експериментира с различни течности и подправки от домакинството? Забавлението е подходящо за малки и големи.