“Как да бъда ЯК” и “Игрите на 90-те” си подават ръка, за да направят 1-ви юни ден с послание към децата и техните родители.
 
Празникът, изпълнен с игри, музика, състезания и награди,  ще се проведе между 16:00 и 21:00 часа в Арена София, Столичен Колудрум,  Борисова градина. Събитието е благотворително и всички средства, събрани от символичния вход от 1 лев, ще бъдат дарени на кампанията за закупуването на неонатална  линейка, инициатива на „Капачки за бъдеще“.
 
Вокална група “Радиодеца”, със специалното участие на Теодосий Спасов ще радват публиката с музикални изпълнения. Предвидени са много игри. Книгата „Как да бъда ЯК“ е подаръкът от издателство „Ракета“.
 
Графичният роман за здравословно хранене, спорт и много забава – „Как да бъда ЯК“, е историята на Мишо и Бобо – забавни тийнейджъри, които са много добри в компютърните игри, но понякога губят концентрация и им е трудно да се съсредоточат в училище. Случва им се и да се задъхват здраво, когато се наложи да тичат няколко минути. За да бъдат по-бързи и издръжливи, за да имат енергия и не на последно място – за да се харесат на момичетата, Мишо и Бобо започват да си поставят предизвикателства и цели. А докато вдигат левъла, разбират, че това да са здрави и във форма, е супер, мега, трипъл ЯКО! Ако искате да разберете как комикс героите превъртат най-трудните нива, тази книга е точно за вас. Главните герои са едновременно и автори на книгата. Кой са Мишо и Бобо?
 
Mихаил Баленков има юридическо образование и е завършил курс „Level 3 in Personal Training“ във Великобритания. Работи в света на гражданското и търговското право, както и като персонален треньор за „Live to Lift“ през част от свободното си време. Създател е на българската марка „Wear History“, произвеждаща облекла, посветени на България и българската история. Основните интереси, на които винаги се опитва да отдели време (когато има свободно такова) са: спорт за Здраве!, бойни спортове, както и измислянето на нови и интересни неща, които да носят полза на обществото и на него самия. Обича да яде… много вкусна храна и много, много сладки неща!
 
Богдан Василев, по-познат сред хората като Бобо, по образование е дипломиран кинезитерапевт. От 8 години се подвизава във фитнес средите като обикновен МУТАНТ, а от 5 – и като персонален треньор в екипа на „Live To Lift“. Занимавал се е професионално с баскетбол, а между дрyгото и с какви ли не спортове. Много обича забавлението и смята, че то може да се комбинира с всеки от здравословните навици, на които учи хората – а именно – хранене, движение, почивка. Харесва му да е заобиколен от съмишленици, особено от такива, които споделят страстта му за нови знания и умения. Все още се опитва да се откаже от навика да яде по една тава торта за десерт. Обича да пътува и да опознава нагласите и традициите на различните култури.