Издателство „Ракета“ представя  „Приключенията на Лиско. Червената шапчица. Дупката. Питонът“ от Борис Априлов.  Илюстрациите са на Петя Димитрова – Leupep.
 
Докато има деца, ще я има и приказката за Червената шапчица. Но какво ще се случи, ако Ловецът откаже да се занимава с лошия Вълк, защото е тръгнал на лов за зайци и не се интересува от нищо друго?
 
Ще се намесят ли Димби и Домби, които си мечтаят за нещо по-особено и за това животът им да виси на косъм и пак да победят?
 
Или пък Мокси, който никак не харесва съмнителни момиченца, които се явяват, без да ги викаш, и казват, че отиват при баба си?
 
Лиско  отново ще вземе нещата в свои ръце, защото дори и когато се страхува малко, той винаги е готов да действа и да помага на изпадналите в беда. Не само когато се касае до наивни момиченца с червени шапчици, но и в случаите, когато завистливата Къртица е пленила приятелите му, и не на последно място: при слух за избягал питон.
 
В най-новия том със забавните истории на любимия на няколко поколения герой, авторът отново поставя важни житейски въпроси, чийто отговори читателят трябва от открие сам.
 
Цитати от книгата
 
„– Така да е – съгласи се Лиско. – Но защо трябва да разчитаме само на него?… И най-важното: правилно ли е да седиш и да чакаш някакъв си ловец?
– Той не е някакъв си – протестира Мокси – а точно определен ловец. Пише го черно на бяло!
– Да, ама в приказката.
– Да, ама както виждаш, всичко се развива по приказката!
– Да, ама както виждаш, Ловеца го няма, ние дремем, а в това време… Да не говоря повече…
– Поуката е да не разчиташ само на Ловеца.
– И да се намесваш!… Така ли?
– Точно така! – прозя се Лиско.“
 
***
„Понякога силните и огромните започват да се страхуват от това, че ти не се страхуваш… Следователно уплаши го с това, че не се страхуваш.“
 
***
„Изпаднеш ли в беда, не изпадай и в паника!“