„Арена“ от Саймън Скароу, Т. Дж. Ендрюс пренася в Рим. Гладиаторската арена се превръща в сцена на отмъщение, слава, любов, победа, смърт. Забързано действие, исторически детайли, интриги, ярки образи в една интригуваща епопея, в която единственият шанс на Марк Павон, изпратен да умре, е да отмъсти за баща си и да стане шампион.
 
„Кривата река“ от Дъглас  Престън & Линкълн Чайлд въвежда в мистериите на специален агент Пендъргаст.  Героят се отправя към бариерните острови в Южна Флорида. Прибоят продължава да изхвърля свидетелства от престъплението.  Дебне враг и  вледенява ужас – по-страховити и смъртоносни от всичко познато досега. Случай с изненадващи и сложни обрати.
 
„Всичко, което блести“ от Даниел Стийл предлага завладяваща история за предизвикателства, разбити сърца, открития, трагедия и триумф. Романът напомня, че понякога онова, което наистина си струва да притежаваш, е било през цялото време в ръцете отделния човек.Преследвайки мечтите си, Коко научава ценни уроци, осъзнавайки накрая какво наистина има значение.
 
„Тайните на древните цивилизации“ от Игор Прокопенко среща читателите с различни версии на учените, които се опитват да разгадаят тайните на раждането и развитието през вековете. Има ли достоверни свидетелства, че Земята е посещавана от чужденци? Вярно ли е, че хората са биороботи за жителите на Венера? Какво знаят котките и другите животни за другите светове? За какво предпочитат да мълчат космонавтите? И къде са изчезнали обитателите на планетата Фаетон след като тя се е разрушила?… Каква е тайната на изображенията в пустинята Наска, защо звучи невероятно историята на Баалбекското светилище? Кои са причините за изчезването на древна цивилизация на Венера и може ли да има истина във версията за… чуждопланетните гени на Адам?
 
„Отмъщението“ от Стивън Ледър доказва как малка грешка може да води до големи  последствия. Според „Дейли Мейл“ динамичният трилър „едва ли би могъл да бъде по-актуален… действието излиза от страницата и сграбчва читателя за гърлото“. Милиардерът и запален ловец на едър дивеч Ван дер Санд търси разплата, а отвлеченият погрешка Радж Пател, британски лекар от фронтовата линия, трябва да стане … безмилосте, убиец, за да оцелеее.
 
Йън Ранкин пише за „Сега ще ви заболи“ от Адам Кей: „Също като самата здравна система и тази книга е изпълнена с надежда, отчаяние, чудеса, катастрофи и купища остроумен „хумор от бесилото“. Дръзка книга с безкрайно отрезвяващо послание“. Бестселърът, получил награда „Книга на годината“, е „разказ от първа ръка за живота на един начинаещ лекар с всичките му радости, болки, жертви и влудяваща бюрокрация, и любовно писмо до всички онези, които държат живота ни в свои ръце“. Според „Дейли Експрес“: „Получила се е една достоверна картина на мъчителния, комичен и в крайна сметка хаотичен живот на един младши лекар… Това е много, много забавна книга, закотвена в ежедневното бъхтене и стълкновения, от които се състои животът на един медик. Кей зарязва обичайното сладникаво умиление и навлиза директно в богатите на трагедии и комедии пещери там долу, които често биват смятани за твърде мрачни за човешка консумация. Да се изприщиш от горчив смях…“
 
Авторът на „Марсианецът“  – Анди Уеър  отново провокира читателите този път с „Проектът „Аве Мария“. Джордж Мартин смята, че романът притежава „чара и въображението на най-доброто от Хайнлайн и Азимов“. Грей знае единствено, че е спал много, много дълго време. Събуждайки се, той осъзнава, че е сам на малък кораб, сглобен набързо от всички правителства и космически агенции. Запратен в дълбините на космоса, изследователят трябва да се справи със заплаха, която грози с гибел целия ни вид. Благодарение на един неочакван съюзник, Грей може би има шанс.