На 08.08.2020 (събота , 20:30 – 22:30 ч.) „Исторически парк“ ще представи авторския спектакъл “Заветът на Кан Кубрат”. Той ще се проведе пред единствения възстановен Тракийски дворец в света. Публиката ще се наслади на: авторска етно музика от Любомира Павлова, на историческа възстановка „Заветът на Кан Кубрат“, на огнено шоу, представено от „Палячи“. Преживяването на духа и сетивата ще бъде допълнено от чаша вино и традиционни разядки „Средновековна България“.
 
За допълнителни емоционални вълнения и незабравими преживявания са предвидени: разходка с екскурзовод по залез, разходка по езерото със средновековна лодка, стрелба с традиционен български лък, конна езда. Екипът на Исторически парк ще се погрижи за тяхната организация и максимална атрактивност.
 
Исторически парк предлага възможност за спокойна водна разходка на своите гости. Езерото в парка има три нива, като достъпно за лодки е само средното езеро. Могат да се видят патици, декоративни риби, а от растенията привличат двата вида водни лилии. Разходката предоставя възможност за приятна отмора на 4-членно семейство и романтика за влюбени двойки.
 
За любителите на спорни удоволствия, чиито корени са в дълбока древност е възможността посетителите да опитат своите умения в стрелбата с лък. От история са известни уменията на траките, на прабългарите, на Одисей и Робин Худ в практикуването на това изкуство. Знае се също, че е на голяма почит в азиатските страни. Днешното възродено изкуство се прилага като начин за духовно и морално израстване. Счита се , че „колкото по-висока е сложността на даден изстрел, толкова уменията, които придобиваме за справяне дори с ежедневни трудности и изпитания нарастват и каляват волята ни.“ В Исторически парк гостите ще могат усвоят традиционната стрелба с лък по мишена, направлявани от опитен инструктор. Същевременно може да се организира мини турнир, на който победителят ще получи малък сувенир.
 
В духа на българското, който присъства пряко в обстановката и като емоционално субективно усещане, е възможността гостите да посетят уроци по конна езда или да участват в организирани атракции. Така се възражда традицията на древната обвързаност на нашия народ с едно от най-благородните, горди и обичани животни – коня. По този начин се осъществява непосредствения досег до природата, до корените, до неукротимия и свободолюбив дух, който  генетично ни е закодиран.
 
 
Цената се определя от типа билет за спектакъла и срока на записване:
– Билет за възрастен ( Ранно записване: 36,00 лв. / Крайно записване: 40,00 лв. )
– Билет за дете ( Ранно записване: 18,00 лв. / Крайно записване: 20,00 лв. )
– Семеен билет ( Ранно записване: 80,00 лв. / Крайно записване: 90,00 лв. )
 
Изброените цени не включват цена за вход в „Исторически парк“:
– Вход за възрастни – 30 лева, за притежатели на Златна карта – 20 лева
– Вход за деца и пенсионери – 15 лева, за притежатели на Златна карта – 10 лева
– Вход за семейство – 70 лева, за притежатели на семейна Златна карта – 45 лева
 
Сроковете за записване са два:
Ранно записване до 26.07.2020 включително
● Крайно записване – 27.07.2020 – 06.08.2020 включително
 
Начини на записване:
● Онлайн на сайта на „Исторически парк“ (https://ipark.bg)
● На място в офис на „Исторически парк“, Варна, ул. “Добри Войников” 8
● На място в „Исторически парк“, с. Неофит Рилски
● По телефон на 0898 337 556
 
Начини на плащане:
● В брой при записване на място (Офис “Исторически парк” в град Варна, каси „Исторически парк“)
● По банков път след записване по телефон/онлайн