Днес темата ще бъде системата за поставяне на мигли – косъм по косъм. Дойде топлото време и на много от дамите им се иска да избегнат ежедневното поставяне на грим, както и неудобството от това спиралата ви да се размаже в неподходящ момент. В света на естетиката има много видове техники за удължаване на мигли, като 3D, 4D, диамантени. Всеки вид има своето очарование, но за мен най-естественото и естетически издържана си остава техниката косъм по косъм.
Тук отново ще ви разкажа малко от своя опит с миглите, който премина през няколко противоречиви периода. Първоначалното им поставяне беше много сполучливо, професионалистът, който ми ги постави се справи отлично и бях много доволна от ефекта. Останах с тях доста дълго време, около година. След това бях модел на обучение за слагане на мигли, където нещата не протекоха толкова добре и аз реших, че имам нужда от почивка. Част от моите мигли бяха увредени и накъсани, поради неправилно поставяне. Така почивах около година и бях с едно наум за поставянето на изкуствени мигли, но в живота нищо не е константа и след като преминах курс за поставяне на мигли ми се изясниха много неща и всъщност разбрах, че това дали естествените мигли ще бъдат увредени зависи само и единствено от това как са поставени миглите и продуктите, които се използват.
Процедурата се състои в това, че за вашите естествени мигли се прикрепят удължители с различна дължина и дебелина. Използва се хипоалергенно хирургическо лепило, което не вреди по никакъв начин на вашите естествени мигли, но трябва да имате предвид, че ако имате изключително чувствителни очи е възможно да получите реакция, въпреки това. Друго важно нещо, което трябва да знаете, че изкуствените мигли не се лепят плътно до клепача, а на няколко милиметра от него. А най-хубавото, е че не се нуждаете от спирала, и си лягате и ставате винаги в прекрасен вид. Важно е да знаете, че вашите мигли също, както и косата ви падат ежедневно и в рамките на 2-4 месеца се подновяват изцяло. Изкуствените удължители падат, заедно с вашите естествени мигли, поради което е нужна поддръжка веднъж месечно за добавяне на допълнителни косъмчета.
Удължителите са копринени като има различни разновидности – кръгли, плоски(разликата между тези два вида е самата структура на косъма), има удължители от норка, такива  с двоен връх. Това колко плътно и гъсто ще стоят самите мигли зависи от самата техника. Ако търсите по-естествен вид, използвайте метода косъм по-косъм, ако пък искате изключителна плътност и кукленско излъчване със сигурност трябва да се обърнете към техники като 3D и 4D, където към вашия косъм се прикрепят по повече от едно удължения.
Моят най-искрен съвет е винаги да проверявате специалистите, при които отивате. Никога не ходете на място, от което нямате никакви отзиви. Преди да отидете разпитайте кой е най-подходящият вариант за ефекта, който искате да постигнете. Удължаването на мигли може да бъде изключително приятно и улесняващо живота ви преживяване, ако бъде направено по подходящия за вас начин.