Късна вторник вечер…лежа си в леглото и изведнъж така ми се дояде бисквитена торта, че направо не можах да заспя.
В главата ми започнаха да се прехвърлят всякакви варианти за такъв сладкиш, който да е много вкусен, да е с добра хранителна стойност, да няма захар, нишесте и оцветители. Най-важното от условията беше да мога спокойно да го предложа и на дъщеря ми.
Еврика! Измислих го!
Сутринта отидох до магазина, напазарувах и прибирайки се вкъщи, тортата беше готова за не повече от 10 минути.
Получи се невероятно балансиран вкус, лека, но хранителна и толкова вкусна, че свърши за отрицателно време. Горещо ви я препоръчвам, няма къде да сбъркате.
 
Необходими продукти:
300-350 гр. извара
4-5 с.л. кисело мляко
150 гр. лешников тахан
2 банана
2 пълни шепи боровинки
2 с.л. кокосово масло
1 пакет бисквити “Закуска”- какаови
 
В голяма купа разбивате с пасатор (или в блендер) всички продукти без бисквитите. Сместа не трябва да е твърде гъста, за да може и бисквитите да има какво да попият.
В тавичка нареждате на дъното бисквити. Изливате от сместа върху тях. Не пестете от количеството на крема, сложете обилно. За следващите слоеве, аз потопих бисквитите в соево мляко, за да омекнат. Редите в същата последователност докато не ви свърши сместа, като накрая завършвате тортата с нея.
Аз избрах бисквити “Закуска”, защото ги намирам много подходящи за такъв тип торти, но вие може да използвате и всякакви други.
Поръсих отгоре с натрошени лешници и боровинки.
Може да добавите и мед в крема, ако прецените, че искате да е по-сладък, но имайте предвид, че и бисквитите ще подсладят тортата.
Сложете в хладилника и изчакайте да стегне поне 12 часа.
Очаква ви много приятна изненада и погалване на вкусовите ви рецептори, когато опитате от тази чудесна интерпретация на добре познатата от детството ни бисквитена торта.
Да ви е вкусно!
Присъединете се към нашата фейсбук група БЕБЕВОДИТЕЛ, където обсъждаме всичко, което ни вълнува като родители и се смеем над неволите си.