Готови ли сте да носите две чанти едновременно?
 
Остава още известно време до официалното начало на новия метеорологичен сезон, но никога не е прекалено рано да отделим внимание на своя шопинг лист.  Всички чакаме с нетърпение по-леки дрехи, свежи цветове и нови тенденции, а един от основните акценци, които се забелязват на модните подиуми са чантите! Ярки цветове, нестандарти форми и освен това не една, а две чанти едновременно бяха основните герои на котешката пътечка по време на модните седмици в Милано, Париж, Лондон и Ню Йорк.

Любимата ни класическа чанта на Chanel е в своя възход и този сезон. Освен стандартния й модел, пастелните цветове и перлите има и нещо ново – две чанти едновременно. Екстравагантно и интересно решение, което видяхме и в колекцията на Gucci, изразено в съчетание от змийска кожа и принт с ягоди. Модната къща има и по-консервативно предложение за дамите, които харесват сладкия принт, но не са готови за две чанти едновременно.
Marc Jacobs и Calvin Klein пък са заложили на кръглата форма.  В първия случай отново виждаме пастелни цветове и по-изчистен модел, а във втория са добавени малки детайли в принта и метални елементи и на всичото отгоре сладкото зайче от Bambi, на Disney.
Чантите за кръст, които миналата година, пак по това време, се върнаха грандиозно в модните тенденции, също претърпяват ъпдейт, запазвайки удобството на идеята, и превръщайки се в така наречените belt bag. Дизайнерите на Fendi и Chanel съвсем ясно показват, че този тип чанти далеч не са подходящи само в съчетание с ежедневно облекно, а могат перфектно да допълнят и елегантна визия.
На подиумите в модните столици, бяха показани и съвсем изчистени модели чанти за рамо – с дълга метална дръжка, едноцветни, със златисти акценти, които никак не са по-малко страхотни от описаните по-горе. Не само защото са по дизайн на Valentino и Dolce&Gabbana, а защото са супер стилни и придават тежест на цялостната визия. Вижте сами:

Като говорим за чанти, няма как да пропуснем Louis Vuitton. Освен стандартната им шарка, която едва ли някой не познава, този сезон отново са използвали любимите си цветове – бежово и тъмно кафяво. Новото са формите на чантите и рабира се, тук също имаме предложение за две едновременно, което официлално можем да отбележим като топ тенденция за предстоящата пролет.
Въпреки различния прочит на дизайнерите, общите акценти са малките по размер чанти, пастелните и топли цветове, змийската кожа и нестандарните форми.