Казват, че животът е кръговрат и историята се повтаря. Е, същото се отнася и за модата. Дрехите, носени през 70-те и 80-те години се завръщат с пълна сила през последните няколко сезона. Модата от този период се характеризира със смели съчетания и необичайни цветове, затова не е изненада, че някои елементи от нея са актуални и през 2018-а.
Животински принт
Триумфално завръщане в есенните колекции правят леопардовите щампи. Този принт всъщност никога не е излизал от колекциите на някои модни марки. Животинският принт категорично превзе подиумите на седмицата на модата в Ню Йорк, Лондон, Париж и Милано. Модерни са шарките на леопард, тигър, питон и зебра, както и смелите им съчетания с каре, райета или ярки цветове. Независимо дали присъства върху тоалет, чанта, колан или обувки, животинският принт е ключът към модерна визия.
Каре
Една от топ тенденциите за есен – зима 2018 са карираните елементи. Особено актуална за този сезон е визия изцяло в пепит. От класическото черно – бяло, през стилизирани цветни акценти, до смели комбинации от лилаво и жълто. Еднакво модерни са, както шотландското каре, така и пепит, туид и всички други разновидности.
Костюм от две части
Носим ги по най-различни начини с тишърт или поло отдолу, или пък само по дантелен сутиен; с кецове или висок ток; без грим или пък с ярки малинени устни. Прилагането на каквато и да е стилистична идея в този ансамбъл е добре приета, свободният силует и по-голямата дължина на блейзъра позволяват наслагване на стилове и аксесоари.
Големи чанти
Когато говорим за стил, мода и тенденции, няма как да пренебрегнем най-обичания дамски аксесоар – чантата. Забравете малките чантички и клъчове и дайте път на големите и обемни чанти. Те са практичният аксесоар, в който може да се побере всичко, от което имаме нужда през деня.
Неон
Неоновите цветове също са основен мотив. Модните къщи предлагат два варианта – монохромно съчетание от глава до пети или контраст между няколко неонови цвята. Подбирайте внимателно ярките цветове, защото, ако прекалите, визията ви ще бъде гротескна, а не стилна.
Блясък
Металическата сребърна и златна нотка ни вдъхновява със своя ретро привкус и ни връща назад във времето. Тази тенденция прави своето завръщане от 80-те и сега присъства осезаемо в гардероба ни.
Oversize палта и бомбери
Много актуални и този сезон са обемните oversize палта и бомбери. Те са подходящ избор за онези от вас, които предпочитат дрехите си по-свободни. Oversize дрехите навлязоха в модните тенденции от street style-а. Затова е най-добре тези палта да се комбинират със спортно – елегантна визия.