Фестивалният сезон наближава и независимо дали ще изберете да станете част от музикалните събития на морето или в чужбина, едно е ясно – трябва да имате подходящ аутфит. В ерата на Instagram, снимките и сторитата имат толкова голяма важност, колкото самото преживяване, в често случаи и по-голяма. Затова сега е най-подходящият момент да огранизирате своя фестивален гардероб.
 
Преди да започнете да мислите какъв да бъде аутфитът ви, трябва да предвидите къде ще го носите, какво ще бъде времето (приблизително) и колко пари сте готови да вложите в него, защото голяма част от дрехите и аксесоарите няма да можете да ползвате в ежедневието си. Както всички знаем, фестивалната мода е значително по-екстравагантна дори от това, което сме свикнали да обличаме на лежерните и по-неангажиращи събития и поводи. И тук освен че искате да изглеждаме топ, трябва и да сте размуни, и да предвидите това, че повечето неща, от които ще се състои визията ви, няма да използвате отново.
 
Избрала съм няколко предложения, освен класиките във фестивалната мода, които можете да използвате за идея, които да ъпдейтнете и съчетаете, както ви се иска.
  • Дантела и деним
Вече съм ви разказвала за това съчетание, което стана супер модерно миналата година. Тази, продължава да е така и ако не се чувствате комфортно да отидете на бар с дантелено боди, a се харесвате така, спокойно можете да го направите на музикален фестивал. Перфектната комбинация е дънкови къси панталонки и дантелено боди (с първоначалните намерения да бъде бельо), към които можете да добавите прозрачна belt-bagв неонови нюанси.
  • Biker shorts
Може да са сребристи, неонови, змийски, леопардови, с цветен принт или просто черни, какъвто и цвят да изберете, ще бъдете супер актуални, ако в аутфита си имате biker shorts. Перфектно се съчетават с къс тишърт и мрежа.
  • Скини очила
На послено място, но не по важност, скини очилата са must за този фестивален сезон, Дори да изберете по-семпло облекло, скини очилата ще ви направят badass.Опимален ефект ще постигнете ако са цветни.
Без значение от тенденциите за конкретния сезон, фестивалната мода има няколко хайлайта, които са постоянни. Това са бохо стилът, екстравагантните прически и грим – много брокат, всякакви цветове, както в косата, така и на лицето. Всички фенове на модата обичат да посещават музикални събития, не само заради музиката, а и защото могат да бъдат, колкото си искат странни и освободени във визията си, това е причината повечето фестивали да се наредят сред най-големите фешън събития на годината. Coachella e типичен пример. Всички чакаме с нетърпение да видим какво са носили любимите ни модели и блогъри, а пък аз нямам търпение да ви разкажа.