Едно от най-големите събития във висшата мода се състоя миналата седмица в Париж, а ние ще ви покажем най-важните моменти. Вълнуващата колекция на Valentino се състоеше от грандиозни рокли в захарни цветове, укасени с бродерии под формата на цветя, а очите на моделите, разцъфваха с изкуствени мигли под формата на венчелистчета. 
Тази комбинация, по дизайн на Pierpaolo Piccioli, освен че буквално донесе духа на предстоящите „горещи сезони“, разчувства със своята магичност и публиката, която имаше честта да се докосне до приказнта атмосфера и дор доведе до сълзи самата Селин Дион.
Върхът на емоцията беше финалът – Наоми Кембъл се разходи по подиума с черна, прозрачна в горната част, вечерна рокля. Самото й присъствие на котешката пътечка е събитие, а смелостта в модела на роклята допълнително посдили ефекта му.
Пролетната колекция на Victor & Rolf имаше интересна и модерна концепция – съчетание от банални слогани, които ежедневно срещаме в Instagram, с тюлени рокли, в бонбонени цветове. Интересното е, че с тази идея изразява ирочничен поглед над изтъркани фрази заливащи социалната мрежа и поради този факт доведе до бум в същото пространство – просто и гениално!
Шоуто на Chanel тази година беше свързано с няколко интересни момента. Подиумът донесе усещане за топли пролетни следобеди – беше превърнат в лятна италианска вила, с веранда, басейн и много зеленина. Karl Lagerfeld за пореден път показа, че знае как да провокира. Не се появи, за да приеме овациите на публиката, което
доведе до различни тълкувания. Освен това ззвършека беше интригуващ и разпали Instagram – последната визия беше булка по бански, с шапка за плуване и воал.
Последната колекция на Dior, създадена от Maria Grazia Chiuri, беше инспирирна от цирковото изкуство. Това е причината за присъствието на акробати заедно със супермоделите на подиума. Освен декорът и шоуто, цирковите символи ясно се виждаха в моделите – големи, ярки, във формата на панделки, ромбовидни елементи, типичи за облеклото на клоуните, рокли с ресни и бродирани циркови артисти.
Olivier Rousteing потвърди добре познатия стил на Balmain, които свързваме с модната къща и конкретно с него в последното десетилетие. Пера, тюл и перли бяха основните мотиви, съчетани във впечатлявщи модни шедьоври.