Много сме горди да Ви представим две млади, очарователни и много талантливи дизайнерки. На гости днес в медийната ни стая са Радиана Куйкова и Иванка Христова. Вие създавате истинско изкуство от цветове, материи и цветя. Щастливи сме, че имаме възможност да срещнем читателите си с толкова вдъхновяващи, креативни и позитивни личности като вас.
– Здравейте, момичета! Разкажете ни малко повече за вас самите и това, което правите?
– Здравейте! Казваме се Иванка и Радиана и сме дизайнерки на дамско облекло, аксесоари и бижута. Запознахме се преди няколко месеца и решихме да създадем проект, в който да покажем общо силите си.
– Подкрепяме и уважаваме младите хора, които знаят какво искат. Как се зароди желанието ви да се занимавате с дизайн и мода?
– И двете от деца искаме да се занимаваме с дизайн, и може би за това така си допаднахме. Имаме общи интереси и идеи за бизнес.
– Какво ви вдъхновява да творите?
– Вдъхновението ни е нестихващо, идва от заобикалящата ни природа, от всичко цветно и красиво.
– Как се запознахте и как се зароди идеята за съвместната ви дейност?
– Честно казано, запознахме се доста случайно. И двете бяхме добре запознати с работите си и се следяхме една друга в социалните мрежи. Един ден Иванка бе организирала колаборативна фотосесия, в която стайлингът беше миксиран от различни артисти/дизайнери. И така, Иванка покани мен (Радиана) да присъствам на сесията и да включа аксесоарите си към стайлинга. След фотосесията поддържахме връзка и решихме да се срещнем в студиото на Иванка, за да обсъдим идеи за общи проекти. Общо взето така се зароди всичко и покрай работата създадохме доста силно приятелство. Стиковахме се изненадващо добре и решихме, че ще бъде страхотно да обединим силите си в един малък проект.
– Какви са проектите, по които работите в момента?
– В момента, финализираме фотосесии, продуктови снимки и срещи с потенциални купувачи, които могат да поръчат колекцията за следващия си продажен сезон. Отделно и двете работим по самостоятелните си колекции, които ще представим през Септември.
– За първи път “Седмица на модата” се проведе в кино студио, където се събраха артисти от цял свят. Вие също взехте участия, редом с Ким Джоунс от Louis Vuitton, художникът на костюми Ерик Деймън – стилист на популярните тв сериали “Сексът и градът” и др. Какво беше усещането?
– Удещането беше уникално и макар че представихме малък проект, коментарите бяха страхотни. Радваме се, че участвахме точно в деня “Куба” , защото нашата инсталация се отличи изключително много.
– И двете вече не живеете в България. Това промени ли ви?
– Да, разбира се. Лондон е един изключително космополитен град и ежедневно се запознаваме с нови личности. Организираме pop-up продажби на страхотни места. Този уикенд бяхме поканени на модно шоу, в което да представим общата си колаборация пред купувачи и преса от Азия.
– Какви са позитивите на това да се развивате извън родината?
– Тук ежедневно се сблъскваме с нови възможности за развитие, ежеседмично сме канени от стилисти на фотосесии.
– Разбрахме, че този уикенд сте представили последната си колекция и в South Kensington Gallery. Вие създавате уникални дизайни, много цветни, изпълнени с емоция. Разкажете ни каква е конкуренцията, която срещате в модния бизнес? 
– Модният свят, в който живеем е изключително суров. Конкуренцията е голяма и е много трудно да се наложиш. Нашата колаборация е доста цветна и забавна, и със сигурност се открояваше от другите колекции, които бяха по-консервативни.
 
– За толкова кратко време достигате изключителни постижения. Сигурни сме, че нашите читатели искат да разберат каква е тайната ви за успех?
– Тайната ни за успех е търпение, постоянство и изключително много работа, понякога и денонощна. Ние определено не мислим, че сме достигнали “успешно” ниво, напротив – сега започваме.
– Вие сте изключително амбициозни и креативни, просто нямате спирка. Какви още проекти ви предстоят? 
– Както споменахме, в един от предишните отговори, в момента работим по самостоятелните си проекти. Паралелно с това финализираме последните щрихи от този проект.
– Мислили ли сте и за съвместна дейност и с други дизайнери?
– Да, разбира се. Постоянно колаборираме с други артисти индивидуално и винаги сме отворени за нови предложения.
– Какви цели сте си поставили за в бъдеще?
– И двете се стремим да си поставяме нови цели, които да следваме и осъществяваме и са толкова много, че дори не знаем откъде да започнем. Като за начало сме на път да разширим и подобрим максимално дейността си и обмисляме по-сериозно съдружничество.
– Сега настъпва лятото, когато температурите са най-високи, а всички се отправят към плажни дестинации за почивка. Какви материи и цветове ще препоръчате за този сезон на читателите ни?
– Материите трябва да са леки и ефирни, цветовете ярки и отличаващи се, като нашата колекция разбира се.
– Ние ви пожелаваме да достигате до все повече върхове по пътя на успеха и да продължавате да ни радвате с още повече прелестни модни изкушения. Какво е вашето послание към читателите ни?
– Благодарим, ще се стараем все така да изненадваме и радваме всички, които оценяват творчеството ни! Посланието, което искаме да отправим към Вашите читатели е да бъдат щастливи и добри, да се радват на малките неща, да се обичат и да не спират да мечтаят! Светът има нужда от повече позитивни и усмихнати хора!