Toчно преди година, Риана за пръв път показа на света своята нова марка за бельо (Savage X Fenty) с грандиозно модно шоу, за което дълго след това се говореше. То предизвика огромен интерес, основно поради изключително различния си кастинг част, от който беше (много) бременната тогава Slick Woods. През есента на 2018-та шоуто на Savage X Fenty докосна леко с токче във врата Victoria’s Secret, но тази година директно „издуха” досегашния лидер.
 
Шoуто се състоя в Barclays Center, като част от Ню Йоркската модна седмица и ще бъде и достъпно в Amazon Prime Video на 20-ти септември. Наречено ревю, то се оказа нещо много повече от това – беше концерт, приличаше на заснемане на живо на музикално видео и супер дисциплиниран 40-минутен спектакъл.
Риана откри шоуто, придружена от танцьорки, всички облечени в Savage X Fenty и супер добри в това, което правят, повдигнати на високи платформи на сцената.  Всички неща, случващи се на нея, бяха перфектно балансирани с появата на A$AP Ferg, Migos, DJ Khaled и Fat Joe и др., в компанията на Gigi и Bella Hadid, Joan Smalls, Cara Delevigne и Alek Wek, разхождащи се по котешката пътечка като истински богини.
Halsey също знае своето място в шоуто, като това беше един от моментите, в които то се превърна във всичко, което шоуто на Victoria’s Secret винаги е трябвало да бъде. Едва ли е съвпадение, че миналата година, именно тя взе участие в шоуто на Victoria’s Secret  и малко след като беше излъчено, отговори негативно на спорните коментари на Ed Razek. Ако не сте чували за тази случка и ви е интресно, можете да намерите много информация за нея, тъй като тя се оказа решаваща за бъдешето на VSFS. Другото интересно около Halsey е, че нейния бивш любим  (G Eazy) също беше сред звездните посетители.
Сцената беше пълна с хора в различни форми, размери, цвят на кожата, пол и физически възможности – истински хора, които не са по-малко впечатляващи само заради ограниченията, които са срещали в това да бъдат изложени на показ по този начин. Слоганът на събитието   – “Celebrate every body! ” и краткото клипче публикувано в Instagram  профилът на Fenty X Beuty, подсказват какво ще видим гледайки цялото шоу.
Бельото беше в ярки неонови тонове, декорът също, осветлението беше слабо, за да се вижда ясно всичко, случаващо се на сцената, защото беше красиво и блестящо, впечатляващо и ненапрягащо. Целият спектакъл беше различен, случаващ се във време, в което всички живеем с идеята, че няма нещо, което да не сме видяли, професионално изпълнен, без да носи усещането, че нещо не е както трябва, заради това, че не сме свикнали да виждаме на показ хора, които не отговарят на общоприетите стандарти за фисическа красота. Всичко това представлява инвовативност, която трудно ще бъде надскочена.
Аз, като сериозен фен, истински се надявам, след миналогодишното си изявление (за което можете да прочетете повече тук), организаторите на шоуто на Victoria’s Secret да покажат, че те също могат да се справят с резките промени в мирогледа на обществото, като покажат нещо различно, но необходимо тази година.
Нека се върнем на основната тема в тази статия. В шоуто на Savage X Fenty беше показано и решение на проблема с „изтичането” на кадри, преди излъчването, именно със затъмнената обстановка на сцената. Ако всичко това предизвиква любопитството ви – изчакайте още седмица, за да видите сами…