Каква е представата ви за добра актриса? Талант, визия, глас… Да! Със сигурност това са само три от многото качества, които трябва да притежава човек, отдаден на изкуството.
Днес, обаче, ще перефразираме въпроса си така: какъв човек се крие зад една добра актриса, защото в Медийната ни стая е Дария Симеонова – олицетворението на успешна актриса и жена!
Популярността ѝ стана още по-голяма след появява на нейната героина Наталия в българския телевизионен сериал “Откраднат живот”, но това не означава, че талантът ѝ е бил незабелязан до този момент.
Дария е млада актриса с много роли и участия в различни пиеси на театралната сцена, а в кино продукциите я познаваме още с “The Name Of The King 3” и “XIа”.
Като допълнение ще кажем, че Дария е от хората, на които им отива животът на високи скорости, защото адреналинът е от факторите, задвижващи кръвта ѝ! С радост приветстваме една от любимите български актриси с добре дошла като наш гост в Sublime Media Room.
Здравей Дария и благодаря, че прие поканата ни! Както стана ясно, преди малко, започваме с това какво се крие зад името и актрисата Дария Симеонова?
– Здравейте! Зад актрисата Дария Симеонова стои едно обикновено момиче, което сутрин винаги закъснява. Чисти, когато стане много критично положението. Готви, когато има време. И се опитва да не занемарява любовта, семейството, приятелите си, спорта и лудориите между представленията, снимките, репетициите, мечтите и страховете си. (усмихва се)
Имала си детство, за което много от децата днес не подозират, че може да съществува. Какво “начало” в живота ти даде това?
– Имах ужасно красиво детство, за което безкрайно благодаря на “виновниците”! Но наистина не знам какво “начало” ми е дало то… Просто не е само “началото”… Знам, че почти винаги съм се чувствала подкрепяна, а в моментите, когато не се е случвало, съм се научила да се боря за това, което искам и съответно да понясям неуспехите си.
Знам, че родителите ми са ме научили и са ми дали толкова много… и това “много” безспорно се отразяват в действията ми сега. Но… май винаги ще има моменти, когато изпитвам нужда да ме прегърнат и да се почувствам отново дете. Безвъзмезната родителска обич е нещо толкова мощно и незаменимо… Човек много трудно се научава да живее без нея.
Не искам и да си помислям, за хората, които никога не са я срещали…
Не веднъж си споделяла, че участието ти в сериала “Откраднат живот” те е направило “разпознаваема” сред публиката. Как се чувстваш в кожата на Наталия?
– Ами… често ме питат какво ми даде сериалът и “разпознаваемостта” е един от подаръците… и бремената… По-важното е, че сериалът ми даде въможност да науча много неща за света на киното и телевизията. Да се развивам и то в много защитена среда, защото на терен деликатността и разбирането са незаменими!
В кожата на Наталия напоследък се чувствам странно. Поради куп обстоятелства се случи така, че тя от откровен, смел, реалистично гледащ на света човек, се превърна в нелогична женичка, на която от време на време и на мен ми идва да ѝ зашлевя един здрав шамар… Но, това е красотата на нашата професия – да влезеш в кожата на човек, чиято логика понякога не разбираш.
На какво те научи Наталия?
– Наталия по-скоро ми припомни… Припомни ми, че не бива да оставяме животът да минава покрай нас, докато инатливо сме се вкопчили в неща, които не можем да променим.
Има ли сладки сълзи?
– Ооо, да!
Ще ти липсва ли нейният образ след финала на сериала?
– Ще ми липсва, разбира се! Ще ми липсват много неща!
Трябва ли да се страхуваме когато сме щастливи?
– Не! Трябва да се научим да разпознаваме тези мигове, защото те са кратки и крехки! Да съумеем да се разтопим в тях, за да не ни се изплъзнат!
Може ли да “изиграеш” щастие, без да го носиш в сърцето си?
– Можеш точно да го “изиграеш”. Аз обаче вярвам, че ако актьорът не може да намери някоя емоция в душата си, по-добре да не се опитва да я имитира. Нооо… има ли човек, който да няма поне мъничко щастие в сърцето си?!
Ако трябва да напишеш сюжет за пиеса “Дария Симеонова” кои свои колеги ще поканиш и за какви роли?
– (смее се) Аз самата никога няма да пиша пиеса, още повече за себе си, така че авторът, ако изобщо има такъв – да му мисли.
Кино или театър?
– Много често задаван въпрос. И двете!
След като “завърши” XIA и натрупа трудов стаж като ПР на болница “Свети Кирил” – коя е следващата стъпка?
– Бъдещи проекти има. Някои реални, други – в идейна форма в главата ми. (смее се)
Настоящ проект са снимките на един филм, в който участвам и за който ще се разшуми скоро. После ме чака едно дълго пътуване и след това… всичко останало.
Случвало ли ти се е да изгубиш/намериш себе си, преминавайки от образ в образ между постановките и ролите?
– Случвало ми се е да открия или преоткрия свои черти чрез някой образ, но да се изгубя – не. Изгубва ме реалният живот.
Как разпускаш и “зареждаш” отново?
– По различни начини… Обожавам морето – през зимата, през лятото… няма значение! Обожавам и да прекарам часове в едни конкретни прегръдки… (усмихва се)
Обичам да се зареждам с хубави филми, почти винаги тежки… Разпускам с вършене на глупости и немислене за нищо, но това се получава само, когато съм приключила с всички ангажименти. Ако съм оставила нещо важно недовършено – не става.
Повече сън или повече кафе?
– Повече кафе! До момента, в който просто някой/нещо не ти дръпне шалтера и не те принуди да спиш поне два дни, за да си отново човек!
Високи скорости или екстремни преживявания?
– Аххх… Защо има “или” между двете? Да сложим “и” и ще съм много щастлива. Освен това, високите скорости са си екстремно преживяване. (усмихва се)
Истината е, че много обичам подобни неща… високи скорости, екстремни спортове… мотори, коли, скали, лодки, сърф… Адреналинът ме кара да се чувствам жива, да не забравям колко е кратко всичко, как за секунда животът ти може да се промени или да изчезне.
Довърши изречението: човек се чувства жив, когато….
– … обича!