Днес в нашата медийна стая е Диана Къдрева с Dakota_K Photography.  Диана е позитивен и много усмихнат човек, радва се на живота и запечатва невероятни преживявания и спомени буквално с едно щракване на фотоапарата си – толкова е добра в това, което прави.
Диана, здравей! 😊 Разкажи на читателите ни малко повече за себе си?
– Здравейте! Какво ли да кажа за себе си!? Обожавам изкуството, много обичам да снимам и съм основно любител фотограф. Завършила съм Арт Колеж в София. Във времето фотографията от мое хоби се превърна и в професия. Много често пътувам до различни дестинации и това допринася да обогатя портфолиото си.
– Интересно ни е как се запали по фотографията и от колко време се занимаваш с това?
– Занимавам се повече от 10 години с фотография, със сток фотография от около 7 години. Аз съм човек, който подхожда с внимание към детайлите и държа всичко да бъде добре изпипано, което ме насочи най-вече към сток фотография. Лесно работя в екип, но предпочитам свободата сама да избирам времето и тема на работа.
– В какво откриваш муза за проектите, по които работиш?
– Вдъхновението за мен е въпрос на настроение. Предпочитам да залагам на силното излъчване, което предавам в кадрите си, за да стават все по-популярни. На първо място за мен е посланието, което носят снимките ми. Друго основно е, че държа на високото качество на изпълнението им.
– Необходима ли е много техника за един един добър фотограф?
– Всеки фотограф работи по различен начин, аз също. За разлика от продуктовата фотография, където ми е необходимо доста сериозно оборудване, за травъл фотографията залагам на телефона си и от време на време професионален апарат.
– Какви са последните ти проекти, по които работиш?
– Последно време най-често снимам продуктова фотография за марки бижута. Там да се обърне внимание на всеки детайл е от основно значение. Трябва да се придаде дълбочина на кадрите, за да може да се усети красотата на бижуто в най-истинския му вид. За мен важна е и цялостната концепция за отделните фотосесии, затова всеки път подбирам и специфична декорация, която да не измества фокуса от продукта, но да обогатява снимката.
Преди това бях за месец в Южна Корея, където допира с културата е невероятен. Всичко е толкова различно и екзотично, цветно и запомнящо се. Най-силно впечатление ми направи съчетанието между много модерното и традиционното.
– Благодарим за споделените снимки и моменти! За няколко минути успяхме и ние да се пренесем на тези невероятно красиви места. Ще посъветваш ли читателите ни с какво да снимат когато пътуват?
– Най-вече им пожелавам да имат често възможност да пътуват и да създават спомени, а с какво ще ги запечатват няма никакво значение и телефона върши прекрасно работа за тези случаи.