Издателство „Ракета“ представя „Безграничният потенциал на Джим Куик. Творбата е своеобразен план за подобряването на мозъка – как да учим по-бързо и по-ефективно. Тя е и урок за физическо изцеление чрез подхранване, добавки, упражнения, медитация, сън и други неща, които ще спомогнат за процеса на произвеждането на нови мозъчни клетки и за засилването на връзките между тях.
 
Тази книга разкрива ключови методи, чрез които е възможно да се постигне всичко. Това са: концентрация, учене, подобряване на паметта, скоростно четене и критично мислене. Според д-р Марк Хайман: „Джим Куик събира три книги в една. Ако настоящата ви мисловна нагласа, мотивация или методи са ограничили възможността ви да постигнете мечтите си, то тогава „Безграничният потенциал“е вашият сигурен път към по-добро и по-светло мислене и бъдеще. Начинът, по който учите, а и целият ви живот никога няма да бъдат същите!“
 
Джим Куик, е прекарал три десетилетия, работейки с хора от най-различни области – студенти, учители, известни личности, строителни работници, политици, предприемачи, учени. Използвал е някои от най-добрите образователни техники в света, обучавайки треньори, преподаватели, началници и студенти на разработените от него методи. Неговите прозрения са родени и от преосмислен личен опит. Поради травма на главата в детството си, той губи способността си да се концентрира и да учи, а една неособено чувствителна учителка го посочва и казва: „Ето го момчето с повредения мозък“. Ето защо се амбицира да превъзмогне този случай, като превръща предизвикателството в своя жизнена цел. В „Безграничният потенциал“ Куик предлага своеобразен план за подобряването на мозъка – не само за това как да се учи по-бързо и по-ефективно. Той разкрива и средства за физическо „изцеление“ чрез подхранване, добавки, упражнения, медитация, сън и други неща, които ще спомогнат за процеса на произвеждането на нови мозъчни клетки и за засилването на връзките между тях.
 
Претоварването, загубата на памет, зависимостите са негативите от днешното технологично общество. Нужна е адекватна способност за филтриране на информационния поток, потребностите на реалността изискват нови умения, непрекъснато самоусъвършенстване, мозъкът се нуждае от постоянна тренировка, за да е гъвкав, силен и здрав. „Безграничният потенциал“ чрез прозренията на Джим Куик предлага адекватна възможност да бъдем в крак с тези съвременни реалности, защото ни предоставя своеобразен фитнес – фитнес за мозъка.