Планетата Марс премина в най- силния и най – огнения знак на зодиака.
Ключови думи за планетата Марс са енергия, желание, самоувереност, сила
 
Преди астрологията Марс се е наричал планетата на „Малкото нещастие” и са го свързвали с войната, огъня и разрушението. Олицетворява инстинкта за самосъхранение, присъщ за всички хора – да защитим себе си, дома си или мнението си. Всеки усеща това влияние, когато отстоява своята позиция, когато спори с някого или се опитва да се защити от критика.
Енергията на Марс поддържа този заряд, който ни подтиква към действия и желанието ни да се движим напред и да постигаме целите си. Той олицетворява стремежа ни да изпитаме своите физически сили и смелост.
Марс олицетворява жизнената енергия, главните цели и мотиви, физическата сила. От гледна точка на астрологията той отговаря за движещите сили, които ни помагат да приемем предизвикателства и да се изправим лице в лице с опасностите. Марс е вътрешният войн, състезателният дух, пламъкът и огънят, горящи в нас. Планетата символизира желанието ни за независимост и самоопределяне. Показва колко дълбоко може да позволим да бъдем наранени и колко силно може да нараним другите.
В римската митология Марс е бил богът на войната, в древна Гърция е известен като Арес, изобразяван най-често във военни доспехи. Той е олицетворявал самоувереност, сила и желание за борба. Винаги символизира силите, които ни карат да заявим своята независимост, да защитим позициите си, да се борим в трудните ситуации. В астрологията Марс символизира инстинкта за самосъхранение и стремежа да отвоюваме своето място под слънцето.
А от 28 юни той стъпи в своето си владение и ще ни покаже на какво е способен, това положение ще продължи до 7 януари 2021 година, до тогава ще бъдем свидели на какво ли не…
Той ще внесе един нов цикъл, една нова фаза в живота ни, ще се случат някой пикове и доста напрегнати моменти.
Това ли ще бъде дезиза му „Война или Мир”
Цялото това положение с аспектите , които ще направи на небето през цялите тези 6 месеца ще доведат най–вече до РЕВОЛЮЦИЯ, ВЪЗСТАНИЯ, НАПРЕЖЕНИЯ , ЕКСПЛОЗИИ, КОНФЛИКТИ.
Ще бъдем сводители на световни катаклизми във всяко едно отношение.
АПОГЕЯ на аспекта на Марс с ЛИЛИТ е на 10 август, след което  на 23 септември. Това са датите, които дават много силно недоволство, воля и конфликти.
Бъдете внимателни, както и на дата на 23 август .
Живем в много напрегнато и много иноватовно време, време в което ще бъдем свидели на невиждани събития в живота ни досега. Това е времето на съвпада на Юпитер и на Сатурн  във водолей, – 2020 година от декември месец.
Живеем във велика година – 2020 година
На много места по света ще има големи сблъсаци на народа с управлението, неподчинение, неконтролируема агресия, размирици, сблъсаци, всеки ще показва смелост и ще случват доста усложнения и в преговорите и в действията ни.
Като, че е дошло време за „война „.
Да бъде мирна 2020 година .
И нека да си пожелаем всичко да бъде наше дибро ,да се случи за всички ни Вярата в доброто , надеждата и упованието  да са наши приятели.
Да се случват чудесата за народа.