След 25 години една легендарна и любима история отново възкръсна. Трудно е да се определят точните думи за римейка на популярния анимационен филм, особено след многото критики, които той получи от куп пристрастни фенове и критици.
Редно е обаче да споделим впечатленията си в интерес на всички, които все още не са гледали филма.
Истината е, че новият фотореалистичен компютърен римейк на Джон Фавро е наистина впечатляващ. Това се дължи на технологиите, използвани в него за изобразяване на животните и пейзажите, които наистина изглеждат реални.
Във филма може да се види добре познатата ни история, чийто смисъл е напълно запазен. От големия екран отново може да се насладим на прекрасната музика на Ханс Цимер, Елтън Джон и Лебо М, която още в началото ни пренася в “лъвските земи”.
Разликата е, че изпълнението е технически по-усъвършенствано и се доближава до реалността. Редно е да отбележим, че зад напълно реалистичните картини се крие не само напредъкът на технологиите, но и упоритата работа на екипа на Фавро, който заслужава поздравления.
Ако обичате киното, поучителните истории, новостите, и най-вече държите да имате собствено мнение по темата, то правилният съвет е – оставете предразсъдъците си под одеялото, забравете чуждото мнение, купете си пуканки и ГЛЕДАЙТЕ “Цар Лъв”!
А, ако сте родители – хванете децата си за ръка и ги заведете да гледат “Цар Лъв”, защото скъпи хора, това е техният “Цар Лъв”. Този от тяхното детство, този, който ще помнят, ако им позволите, когато пораснат.
И не забравяйте, че всяко време и поколение си има своя уникална и несравнима класика, която му принадлежи, затова позволете на децата си да имат своя.