Човек може да изгледа много филми през живота си, но помни само онези, от които е научил нещо.
Такъв е приказният филм “Чудната легенда за леприконите”. Освен че е приказен, той е също поучителен и забавен, въпреки сериозните теми, които засяга. Като повечето приказни истории, той има поука и е напълно подходящ както за деца, така и за възрастни, които все още обичат приказките.
Ако се чудите защо да гледате тази история, ето пет причини, които могат да ви убедят да го направите:
  • Актьорският състав
В този магичен филм ще видите една от малкото актриси, печелили всичките четири най-престижни награди “Оскар” (за кино), “Еми” (за телевизия), “Грами” (за музика) и “Тони” (за театър) – Упи Голдбърг в ролята на вълшебницата Великата Банши.
Сред останалите звезди ще разпознаете шотландския актьор Кевин Маккид (Оуен Хънт – “Анатомията на Грей”), Ранди Куейд (“Дни на Грохот”), Зоуи Уонамейкър (Мадам Роланда Хууч – “Хари Потър и Философският камък”, както и по-малкия брат на Маколи Кълкин – Кийран Кълкин.
  • Красива история за забранената любов
Всички истории за любовта са красиви, но когато тя е забранена, според някои вярвания, тогава тя става още по-специална и красива. Историята за невъзможната любов на Ромео и Жулиета стои в основата на тази чудна история. Любовта е представена в две линии – от едната страна е невъзможната любов на принцеса Джесика, която е фея и Мики, който е леприкон. От другата страна е любовта между американския бизнесмен Джак и ирландката Катлийн, която също претърпява изпитания.
  •  Безсмислието на войната
Въпреки, че става въпрос за напълно измислена история, базирана на митологични същества, “Чудната легенда за леприконите” ни представя напълно реални и подвластни на човека конфликти, които стоят в основата на човешката история – войните. Войната между феите и леприконите напомня много на войните, които са водили хората, а причината често е просто наранено честолюбие.
  • Природата като майка
Удивително, но проблемът за опазването на природата също е заложен в тази невероятна история. Ако търсите креативен начин, по който да обясните на децата, че всяко наше действие влияе върху природата, пуснете им този филм. Самите вие ще бъдете изненадани колко смислено е обяснена връзката между човека и природата.
  •  Чистото приятелство
Във всички истории, свързани с любов, присъства и неизменната роля на приятелството. Приятелите понякога допускат грешки, но винаги са готови да ни подадат ръка. В тази невероятна приказна история ще видите смисъла на истинското и чисто приятелство.
Надявам се, че вече нямате съмнения защо трябва да гледате “Чудната легенда за леприконите”. Сигурна съм, че след като я гледате, ще се почувствате като щастливо дете, което все още вярва, че красотата и силата на любовта ще спасят света.