Филмът “Отново съм тук”  е получил престижната “City of Bolzano” Golden Gentian Prize за Най-добър изследователски и приключенски филм от 69-тото издание на филмовия фестивал в Тренто, Италия.  Това е най-старият международен филмов фестивал (създаден 1952), посветен на планините, приключенията и изследванията. Лентата отразява опита на Боян Петров да изкачи Шиша Пангма, който се оказва и последният връх в кариерата на алпиниста.
 
Доц. д-р Нина Алтъпармакова (сценарий и монтаж), доц. д-р Валерия Крачунова-Попова (звук и аудио микс) и доц. д-р Красимир Андонов (оператор) – и тримата  преподавателите във филмовия факултет на НАТФИЗ, са част от екипа на „Отново съм тук“.
 
Идеята  на творбата, проследяваща пътя на Боян Петров към заветния Еверест, е да  се покаже силата на духа, отдадеността и непримиримостта на алпиниста, който дори след тежък инцидент не се отказа, а продължава да следва  мечтите си. Тогава никой не предполага, че това ще е последното му изкачване. “И за секунда не съм се колебаела разказва Поли Генчева – режисьор на филма, дали да продължим. Дълго време се лутахме в каква посока да поемем и това беше най-голямото ни творческо предизвикателство. А обещанието, което дадох на Боян на летището преди да замине, че ще направим изключителен филм за него, не ми даваше мира и това беше най-силният ми мотив да завършим лентата“. Филмът, освен за личността на Боян, е и за обединяването на няколко държави, които за първи път в историята си загърбват границите в политиката в името на спасяването на човешки живот. „Решението филмът да стартира символично от сърцето на Алпите от този красив фестивал, и то точно 3 години след събитията, лично за мен беше вдъхновяващо, но съм сигурна, че и самият Боян би се зарадвал на това“. – допълва Поли Генчева.
 
Премиерата на филма в България е планирана в началото на декември. “За нас това е много повече от просто поредния филм-репортаж за Боян Петров. Това е филм за една българска легенда, за един от героите на новото ни време, който има и ще продължава да има своето заслужено място в сърцата ни, а вярвам, и в сърцата на тези след нас!”, завършва Поли Генчева.