25-и международен филмов фестивал СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ ще се проведе  в периода 11-31 март 2021 г. Това е юбилейното издание на единственият български кинофестивал с акредитация от FIAPF, включен в списъка с 50-те най-важни за филмовата индустрия фестивали в света и в календара на ФИПРЕССИ. През март филмите от програмата ще бъдат представени едновременно онлайн (в партньорство с водещата в света платформа за организиране на онлайн фестивали Festival Scope/Shift 72) и в киносалони при спазване на всички противоепидемични мерки. Акценти в конкурсните програми ще бъдат представянето на новите български игрални и документални филми („Петя на моята Петя“, режисьор Александър Косев; „Житие“ на Войчех Тодоров и Георги Стоянов по сценарий на Красимир Крумов-Грец; „Блаженият“ на Станимир Трифонов; „Рая на Данте“ на Димитър Радев; „Сбогом, Джони“ на Константин Буров и др.), актуални филми на утвърдени режисьори и млади таланти, фестивални фаворити през последната година, и филми от специални юбилейни рубрики.
 
“Ханът и империята“  – новата версия на един от най-популярните филми в историята на българското кино – „Хан Аспарух“,  участва в специалната юбилейна програма на СФФ – „25“, в която ще бъдат представени емблематични филми на 25 носители на Наградата на София.
Оригиналният филм е премонтиран в изцяло нов разказ, съобразен със съвременните тенденции, с динамична монтажна структура, нова музика и съраунд звук от най-високо ниво, като са запазени гласовете на актьорите от познатата трилогия. „Иска ми се да вярвам, че филмът „Ханът и империята“ ще впечатли и развълнува зрителите от всички възрасти със забележителните актьорски превъплъщения, с грандиозните, необичайни за българското кино масови сцени и епични битки, с трагизма, саможертвата и лишенията на главния герой по пътя към заветната му цел и не на последно място – с очевидните асоциации и изводи, които поражда далечната епоха за нашето съвремие,“ – изразява вълнението си от новия живот на „Хан Аспарух“ режисьорът Людмил Стайков. Продуцент на „Ханът на империята“ е „Доли Медия Студио“, а драматургичен консултант е ректорът на НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ проф. д-р Станислав Семерджиев.
 
В специалното издание на 25-ия фестивал на фокус ще бъдат и филмите представени от техните автори от цял свят. Повечето творбив от  юбилейната програма ще бъдат представени лично от техните автори с уникални видео-обръщения, които могат да се гледат единствено в киносалоните. Част от филмите са дигитално възстановени и могат да бъдат видени само в кината и програмата на 25-тия София Филм Фест!
 
През 2021 голяма част от филмите ще са достъпни чрез една от най-известните консерви в света на киното – БИЛЕТ В КЕН на София Филм Фест. Ценителите ще имат възможност да попълнят своята колекция от кенове. Повече информация може да се открие на siff.bg/bilet и на безплатен номер 080018110.