През 2021 година юбилей отбелязва проф. Иван Ничев. Той е възпитаник на Държавната филмова академия за театър и кино в гр. Лодз, Полша. Негов учител е Анджей Вайда. Става един от първите асистенти при разкриването на специалността „Кино и телевизионна режисура“ в НАТФИЗ (тогава ВИТИЗ) през 1973 година. Приносът му в създаването и развитието на националната кинематография е голям  –  47 години като режисьор създава незабравими български филми, а като професор обучава поколения български кинорежисьори. Носител е на Орден „Стара планина“ първа степен за изключителен принос в областта на културата и изкуството.
 
Противоепидемичните мерки, свързани с COVID – 19  не позволяват присъствено да се осъществи тазгодишното честване. Ето защо професорът кани колеги, студенти, приятели и кинолюбители на премиерното излъчване на неговия последен филм. Той ще бъде излъчен по KinoNOVA на 27 март (събота) от  21.00 ч . Творбата „Можеш ли да убиваш“ е отличена с най-високата награда за режисура на името на Андрей Тарковски от фестивала „Златен Витяз“ – Русия. Сценарият на „Можеш ли да убиваш“ е написан в съавторство с  доц. Юрий Дачев и Татяна Гранитова.
 
Лентата е филмов портрет на съвременна България. Самият режисьор определя историята като „моментна снимка на нашия живот“ и допълва: „Исках да направя филм, който да стигне и до онези, които управляват кораба, наречен България. Има проблеми, които трябва да се решат днес, а не някога.“