„Миг любов“ на Юлиан Рачев, „Мишо и Виктория завинаги“ на Елена Тончева и „Леки семейни неприятности“ на Димитрис Георгиев са в селекцията от наградени творби, които „Ранно пиле“ ще покаже на специални прожекции, в „Двореца“ в Балчик, в дните между 25-27 юни. В афиша на Международния студентски филмов фестивал са включени късометражни филми на студенти от НАТФИЗ, НБУ и Академията по театрални изкуства и кинематография в Букурещ.
 
Абсолвентите на проф. Пламен Марков са сред тазгодишните участници в селектираната от Театър „София“ открита лятна програма „На стълбите“. На 2 юли от 20.30 ч. младите актьори ще представят „Нечистата“ от Нина Садур, по мотиви от повестта на Гогол „Вий“ и с режисьор Калин Ангелов. Спектакълът е мистично фантастична приказка за взаимоотношенията между мъжа и жената, които стигат до демоничност и унищожение. Младите творци се включват в съревнованието за наградите за „Най-добър спектакъл“, „Най-добра актриса“ и „Най-добър актьор“ на лятното издание на „На стълбите“.
 
„Посещението на старата дама“ ще се играе под звездите в най-посещавания от софиянци парк, по покана на новооткрития Парк-театър „Борисова градина“. Абсолвентите на проф. Пламен Марков ще очакват своята публика, в постановката на Дамян Тенев, за да я пренесат в абсурдния свят на швейцарския драматург, белетрист, поет, есеист и художник – Фридрих Дюренмат. Това ще се случи на 4 юли от 21.00 часа.