Ранди Гейдж не е типичният милионер, който ще срещнете. Напуснал училище на ранна възраст, работел като мияч на чинии, лежал в затвора, на 30 години загубил цялото си имущество. Днес той е самоизграден мултимилионер, вярващ, че всеки има възможност и право да бъде здрав, щастлив и богат.
 
1. Закон за празнотата
Ако имате нужда от нови обувки, изхвърлете старите. Ако имате нужда от нови дрехи, почистете гардероба си. Вие доброволно трябва да се разделите със стереотипите си.
 
2. Закон за циркулацията
Бъдете готови да пуснете това, което притежавате, за да получите онова, което желаете.
 
3. Закон за въображението
Първо трябва да видите процъфтяването във вашето въображение. Направете описания на идеалния ден и не го показвайте на никого, освен на някой, на когото имате пълно доверие. Пазете това описание, така че да ви е под ръка и го препрочитайте в свободното си време.
 
4. Закон за творчество
Човек може да постигне процъфтяване чрез енергията на мисленето си, интуицията и въображението си.
5. Закон за даване и получаване
Ако вие дадете нещо, то ще ви се върне в десетократен размер. Когато получавате блага, е много важно да ги разделите с околните. Ако имате дар и не го използвате – вие обиждате Божествената си същност. За да се отнасяте с почтителност към способностите си, трябва да се радвате на даровете си и да ги споделяте с другите. Ако го направите ще привлечете още повече блага в живота си.
 
6. Закон за десятъка
Вселената винаги взима своя десятък. Това просто е Законът на благодарността на източника на подкрепа- 10% от всичко, което имате. Вие никога не знаете как вашият десятък ще се върне при вас.Парите са обикновено явление. Но той може да дойде при вас във вид на примирение с някого, с ново приятелство, като оздравяване и т.н.
 
7. Закон на всеопрощението
Ако не можете да прощавате на хората, вие не може да приемете своето богатство. Ако душата ви е изпълнена с ненавист, любовта не може да намери мястото си в нея. Трябва да се избавите от отрицателните чувства, които ви разяждат и не ви дават спокойствие.
Силно впечатление ни направи един малък откъс от интервюто на Ранди Гейдж за investor.br, който искаме да споделим с вас.
 
“- В “Седемте закона на просперитета” говорите за значимостта на прошката. Можете ли да обясните защо тя е толкова важна за успеха?
 
Както казвате, аз преподавам седемте закона на просперитета, от които да се водим. Обикновено хората нямат проблеми с повечето от тях. Има обаче два, които срещат много съпротива от множество хора. Един от тях е законът за прошката.
 
Защо е толкова трудно за много хора? Отговорът е: „жертвеничеството“ и по-специално желанието, което идва от избора ни да останем в ролята на жертви. Някои хора получават душевно удоволствие да бъдат експлоатирани. Затова са се вкопчили към тази роля на жертва като булдог в кокал. А това не им служи по никакъв начин.
 
Можеш да си жертва или да си победител, но не можеш да си и двете едновременно.
 
А човекът, на който най-трудно прощавате на света, сте самият вие. Вие сте най-големият си съдник. А всички сме правили и казвали неща, които бихме искали да не сме правили. Това е част от нашата човешка природа. Затова извини се, ако трябва, прости си, реши, че занапред всичко ще е по-добре и продължи нататък. Ти също заслужаваш прошка, включително и от самия себе си.”