Той е Камен Донев и ако имаме съзнание да чуем думите му, със сигурност ще получим едни от най-добрите съвети. За нас, за хората, за времето, в което живеем дори. И то докато се смеем или плачем (къде от смях, къде от осъзнаване).
Ако имаме съзнание ще чуем и ще осмислим чутото. Ще разберем. И няма да търсим отговори на много въпроси.
Подбрахме девет мисли на Камен Донев за Вас. Малка част от нещата, за които не трябва да се питаме всеки ден, а да изградим като основни стълбове в начина ни на мислене. В съзнанието си. Разбира се, те не са за всеки. “Чува” ги само този, който знае какво прави!
1. “Всеки мъж сам си поставя “оценка”, избирайки жената до себе си. Някои избират шестицата, други се оценяват за среден.”
2. “Простотията, мързелът, завистта и чалгата убиват вдъхновението в България, а мехлемът срещу тях е – влизаш в библиотеката и четеш!”
3. “Не пилешки, човешки дреболии, защото в пилешките няма нищо лошо.”
4. “Чужденците идват у нас и се женят… Предствете си от какво бягат?”
5. “Човек има съзнателна и несъзнателна автобиография. За своята несъзнателна такава мога да кажа, че съм завършил специалности, за които не знам и не държа да знам.”
6. “…така да обичаш човека, че да искаш не да го притежаваш, а да му принадлежиш. Да го виждаш всеки ден, да живееш за него, а не за себе си. И на този свят, и на онзи! Завинаги!”
7. “Прасето е една добра метафора за съвременния българин. То обича да го хранят, лута се по цял ден из кочината, същевременно е по някакъв начин доволно и агресивно.”
8. “Присъщо на младостта е това да искаш веднага да станеш номер едно.”
9 “Когато човек коментира, трябва първо да си зададе въпроса – “А какво направих аз?”.”