Джером К. Джером – “Трима души в една лодка”
 
Минава време, сменят се епохи, но читателят не може да се откъсне от тази напълно невероятна история. Смешните недоразумения, хумористичните сблъсъци и комичните ситуации на героите, които винаги поддържат автентичното британско чувство за самоуважение и днес впечатляват със своя хумор и оригиналност.
Елизабет Гилбърт – “Яж, моли се и обичай”
 
“Яж, моли се и обичай” – книга за това, как да намерите щастието, където не го очаквате, и как не трябва да го търсите там, където го няма. Това е модерна книга за модерната жена, която винаги може да открие как да се радва на живота.
Кингсли Еймис – “Щастливецът Джим”
 
Джим Диксън не харесва своето обкръжение в университета, където е на изпитателен срок. Но ако иска да влезе в щата, той е принуден да се примири с много неща, да върши скучна работа и да се опита да изглежда като всички останали. Въпреки това, на една музикална вечер, Джим среща момичето на мечтите си, което води до неочаквани последствия.
Мария Пар – “Вафлено сърце”
 
Това е дебютът на младата норвежка писателка Мария Пар, която критиците единодушно назоваха като новата Астрид Линдгрен. За една година в живота на две деца се натрупват немислимо много събития и приключения. Идиличният живот и времето във фермата са нарушени от драматични обстоятелства. Но приятелството е по-силно!
Рей Бредбъри – “Лекарство за меланхолия”
 
“Когато всичко е загубено, остава надеждата”, казва героят на една от историите на Рей Бредбъри. Тези думи могат да са епиграф към цялата колекция на “Лекарство за меланхолия”, на страниците на която винаги има място за една тъжна усмивка и едно добро чудо.
Фани Флаг – „Пържени зелени домати“

Една неустоимо увлекателна история, изпълнена с невероятно смешни случки, трагедии и силни образи. “Пържени зелени домати” ни предлага късче от американския живот от времена, които отдавна са отминали, но никога няма да бъдат забравени благодарение на Иджи, Рут и множество други колоритни образи, които пируват с любов, смях и най-вкусните пържени зелени домати в целия Юг.