Знаете ли кои са любимите книги на звездите от Холивуд? Вижте какво четат и препрочитат в свободното си време Дженифър Лорънс, Кейт Мос, Ан Хатауей, Джордж Клуни и още много други.
Въпреки натоварения си график, голяма част от звездите от екрана обичат да разпускат в свободното си време с книга в ръка. Доказателство за това са и множестовто папарашки снимки, на които се вижда как известните личности четат, докато са на снимки, в метрото или просто разпускат в парка.
Дженифър Лорънс е една от най-четящите звезди. Много често папараци и почитатели я засичат с книга в ръка. Сред любимите четива на актрисата са „Другата Болейн” на Филипа Грегъри, „Анна Каренина” на Толстой и Дневникът на рома” на популярния американски писател Хънтър Томсън. Дженифър Лорънс предпочита класическите книги, но често можете да видите, че прелиства и модерна литература. По време на снимките на „Игрите на глада” актрисата често е забелязвана с някой от томовете на поредицата.
„Покрай снимките на поредицата, „Игрите на глада” се превърна в любимо мое четиво”, признава актрисата.
Големите актьори в американското кино също обичат да четат. Джордж Клуни, Том Ханкс и Мел Гибсън си падат по романи, които бихме могли да причислим към класическите. Любимият роман на Джордж Клуни е„Война и мир” на Лев Толстой. Красавецът от Холивуд признава, че обемът на романа не го притеснява и че го препрочита във всеки удобен момент.
Любимата книга на Мел Гибсън пък е „1984” на Джордж Оруел. Гибсън си пада по скоро по романите антиутопия. Друга книга, която Гибсън често препрочита е антиутопията на Рей Бредбъри „451 по Фаренхайт”.
Том Ханкс пък си пада по американските писатели от миналия век. Затова и за нас не е изненада, че любимата му книга е романът-разследване „Хладнокръвно” на Труман Капоти. Том Ханкс обича да има екшън в книгите, които чете, но и историята трябва да е достоверна. Затова не е изненада, че толкова е харесал тази книга на Труман Капоти.
Даниел Радклиф е доказателството, че и младото поколение обича да чете. Може би си мислите, че Радклиф си пада по книгите за Хари Потър. Това не е съвсем вярно. За огромна изненада на всички младият Даниел Радклиф, също като по-възрастните си колеги, обича американската и руска класика. Актьорът обича да чете в свободното си време „Майсторът и Маргарита” на Михаил Булгаков, както и „Старецът и морето” на Ърнест Хемингуей.
Скандалното поведение на Майли Сайръс ще стане по-ясно на всички, когато разберат коя е любимата й книга. Звездата обича да чете най-много „Спасителят в ръжта” на Селинджър – една от книгите с най-много нецензурни думи. Главният герой в нея е вечно недоволният Холдън Колфийлд, който се бунтува срещу всичко и всичко, подобно на Майли Сайръс. Ето колко много издава за човека любимото му четиво.
Опра Уинфри е една от най-четящите жени в Холивуд. Любимата й книга е „Да убиеш присмехулник” на Харпър Лий. Това четиво е сред любимите книги на поколения американци и дори се изучава в училище. Опра нарича този роман „най-любимата си книга на всички времена” и дори не си спомня колко пъти я е препрочитала. „Да убиеш присмехулник” е любимата книга и на актьора Алек Болдуин.
Кейт Мос също е сред най-върлите почитатели на американската литература. Топмоделът винаги чете с удоволствие „Красиви и прокълнати”на Ф. Скот Фицджералд. Актрисата Катрин Зита-Джоунс също обича да чете Физджералд. Нейният любим роман пък е „Великият Гетсби”, който е и филмиран.
Наричат Барак Обама най-четящият американски президент. И може би не е далеч от истината. Обама винаги е бил върл привърженик на литературата. Президентът често взима участие в инициативи, които популяризират литературата. Затова не можем да забравим за него, когато се чудим какво четат известните. Любимата книга на Барак Обама е „Моби Дик” на Херман Мелвил. Оказва се, че президентът Обама е поредният почитател на класиките.
Ето още няколко звезди и техните любими книги:
Ан Хатауей – „Тайната градина” на Франсис Бърнет
Кейт Уинслет – „Терез Ракен” на Емил Зола
Лейди Гага – „Писма до един млад поет” на Райнер Мария Уилке
Бионсе – „Правилата” на Елън Файн и Шери Шнайдер
Натали Портман – „Дневникът на Ане Франк” на Ане Франк
Никол Кидман – „Хрониките на Нарния” на Клайв Стейпъл Луис