В. Е. Шуаб е една от най-нашумелите фентъзи писателки в света и името ѝ често се настанява в класациите на „Ню Йорк Таймс“, „Ю Ес Ей Тудей“, „Инди“… В медиите я сравняват с Нийл Геймън по размах на въображението и заради таланта ѝ да създава толкова различни по стил и усещане светове. Книгите ѝ са преведени на над дузина езика и някои от тях са напът да стигнат и до малкия, и до големия екран, а авторката вече е известна у нас с поредиците си „Цветовете на магията“ и „Чудовищата от Искреност“, с които е спечелила милиони читателски сърца.
 
Този април българските читатели ще открият и Невидимият живот на Ади Лару“ от В. Е. Шуаб, която вече е по книжарниците с логото на издателство „Емас.
 
Романът, определен от своите верни почитатели като книга, която има душа, е историята на Ади, момичето, живяло три века с проклятието да бъде забравяно от всички. Оформяла в съзнанието на талантливата Виктория Шуаб в продължение на цели десет години, творбата утвърждава силата на любовта, волята на индивида да отстоява своето място в света, да обича по свой начин, да пада, но и да се изправя и да продължава напред.
 
Аделин Лару, главната героиня на романа, се ражда във Франция в края на 17 век – но никой не помни това. Тя сключва сделка с дявола, за да избегне нежелан брак и обикновен живот; за да изпита свободата. Цената е болезнено висока – обречена е да бъде незабавно забравена от всеки, когото срещне по пътя си. Макар да е невъзможно да оставя следа или спомен след себе си, Ади открива, че може да посажда идеи и да се стреми към тях, изпълвайки изкуството и музиката с ехо от присъствието си. Един ден във вековното ѝ проклятие зейва пролука – в малка антикварна книжарница в сърцето на „Манхатън“ съдбата среща героинята с млад мъж, който не я забравя…