Книгите на Матю Куърк са бестселъри на „Ню Йорк Таймс“. Преди да се захване с художествена литература, той отразява пет години за списание „Атлантик“ темите престъпления, военни доставчици, терористични акции и международни банди. Финалист е на приза „Едгар“ и е носител на награда за най-добър първи роман от Международната организация на писателите на трилъри. “. След успеха на романа „Нощният агент“ преди година, издателство „Кръг“ предлага на български най-новия трилър на автора – „Часът на убиеца”. Преводът е  на Майре Буюклиева, а оформлението на корицата е дело на Димитър Кьосев.
 
Бившият агент от Тайните служби на САЩ Ник Авъроуз сe оказва пионка в смъртоносна политическа конспирация във Вашингтон. Наемник за така наречения „Червен екип“, той тества сигурността около най-висшите държавни фигури в САЩ, за да намери уязвимите места преди реалните недоброжелатели. Ник може да се добере до всеки, когото пожелае, да пробие всяка охрана, да преодолее всяко препятствие, но въпреки това никога не е прекрачвал моралните си ценности.
 
Ситуирана във Вашингтон, историята с изключително непредсказуем сюжет, насочва вниманието на читателя към задкулисните политически игри на компрометирани фигури от най-високите етажи на властта. Опасни личности, които не биха се спрели пред нищо, за да запазят поста си.
 
Залогът в една луда надпревара е най-влиятелната позиция в света – Овалният кабинет.