Оказва се, че тези прекрасни създания – котките празнуват повече от един специален ден в годината.


На 1- ви март в Русия се отбелязва Световният ден на котките, а на 17-ти февруари в по-голямата част от Европа.


 
Международния фонд за хуманно отношение към животните налага 8- ми август като Международен ден на котките, а в Япония неофициално 22- ри февруари се смята за Денят на котката.


Във всеки край на света, котката си има свой ден, но нищо не ни пречи ние да отбелязваме всеки от тях, а и това е един хубав повод да направим нещо специално за тези пухкави топчици любов.
Една от идеите на тези дни е да обърнем внимание на животните без дом, да превърнем този проблем в наша кауза и да допринесем с нещо за негово разрешаване.
Друг доста наболял въпрос е и проявата на жестокост върху животните. Разбира се, крайно недостатъчно да е да обръщаме внимание на тези проблеми само в един, единствен ден от годината. Именно за това, ние приветстваме идеята да отбелязваме всички тези дни и да бъдем съпричастни.


Всеки от нас може да стане част от тези каузи, за целта е нужно да направим нещо малко и от сърце, да дадем частичка от себе си и по този начин да помогнем.
Днес в някои градове в Русия, хората могат да опитат да бъдат стопани на котка за един час, да се погрижат за нея и да разберат какво удоволствие е да имаш гальовен приятел, който никога няма да откаже топла прегръдка.