Компаниите не спират да изненадват с все по-нови и интересни глезотийки за домашните ни любимци – от такива, с полза за зъбите им, до такива с най-интересни комбинации от вкусове и съставки. Хрумвало ли ви е обаче, че можете да готвите “човешки” храни на най-добрите си приятели?
Все още не толкова популярно у нас, но доста нашумяло зад Океана, е готвенето вкъщи за четириногите приятели. Практиката се поражда от това, че някои животинчета трудно понасят храната, определена за тях или са прекалено претенциозни, а за тези, които не са толкова запознати – храната, която се готви за хора – със сол, захар, подправки и брашно – не е никак полезна за домашните ни любимци.
Така например, доста популярен е т. нар. чийзкейк, направен от смляно, сварено и изсушено месо, покрито със смес от желирани зеленчуци. Дори и да не сте куче, ще бъдете изкушени от външния му вид! А за лакомства също може да се експериментира с различни меса, млечни продукти и овесени ядки, например.
Така че, ако имате повече време и претенциозен любимец, пробвайте да му приготвите нещо собственоръчно. Със сигурност ще го оцени!