Наближава един прекрасен празник – Денят на детето!
Колко от Вас, в този момент, се сетиха за един от многобройните приказни мигове на своето детство?
Без значение в какви условия и през какви трудности е преминал човек в детските си години – изключителната способност на всяко дете да вижда доброто навсякъде е заключила в съзнанието ни редица “вълшебни” и незабравими моменти. Някои са с приятели как тичаме боси, други – как скачаме в локвите или тайно си вземаме още един бонбон, мислейки че никой не ни вижда… но с каквото и да са свързани тези спомени – те ни връщат към един безгрижен свят, който с годините все повече се превръща, образно, в една прашна книга, трупаща прах на полицата при всички останали. Книгата на нашето детство.
Провокирани от тези размисли и още много в тази насока, ние от Sublime Media Room, решихме да не бягаме от детското в себе си и да създадем още един повод за усмивки в Деня на детето.
Тъй като се “родихме” скоро в интернет пространството, тази година ще разчитаме на собствените си сили и надеждата повече хора да последват примера ни.
Ние вярваме в доброто!
Вярваме и в това, че една книжка, дори прочетена от мама или баба, тате или дядо, а защо не и от по-голямото братче/сестриче, може да даде много повече на едно дете, отколкото всяка друга играчка. Ето защо на 1-ви юни ние ще подарим на непознати деца книжки с български народни приказки. И се надяваме много от хората, които четат тези редове да последват примера ни!
Няма значение дали книжката ще е нова или останала от порасналите Ви деца. Няма значение дали ще подарите книжката на улицата, в автобуса, метрото, парка или някое заведение. Вземете една книжка, сложете я в чантата си и когато видите някое дете – усмихнете се и му кажете “Честит празник!”.  Това, което ще видите, със сигурност ще се превърне в още един спомен, който Ви кара да се усмихвате по същия начин, както при спомените от Вашето детство 🙂
Защото децата са добри и ще го оценят! Защото добрият пример е от значение, защото книгите ни учат на добро!
И сме сигурни, че това:
е пример за едни вече пораснали, но щастливи деца!
Нека бъдем добри и зарадваме повече деца! Не защото някой друг ще го направи, а защото “детето в нас” го заслужава!